Gemeente Vlaardingen - bestemmingsplan onherroepelijk - Waterharmonica de Rietputten

Logo Vlaardingen

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen maken bekend dat het bestemmingsplan “Waterharmonica de Rietputten” onherroepelijk is geworden.

Inhoud

Het bestemmingplan is opgesteld in opdracht van het Hoogheemraadschap van Delfland en heeft als doel een nieuwe inrichting van het natuurgebied de Rietputten gelegen in het westelijk deel van Vlaardingen planologisch mogelijk te maken. De aanleg van de Blankenburgverbinding (BBV) leidt tot vernietiging en verstoring van beschermde natuurwaarden. Natuur die verloren gaat of verstoord wordt als gevolg van nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen moet conform de Wet natuurbescherming (Wnb) gecompenseerd worden. Hiervoor moet de bestemming "recreatie" gewijzigd worden naar "natuur". Het bestemmingsplan maakt dit planologisch mogelijk. De waterharmonica voorziet in de noodzakelijke natuurcompensatie in het kader van de Wnb. Om het water beter te kunnen hergebruiken moet het water gevitaliseerd worden. Met een waterharmonica kan het extra gezuiverde water worden hergebruikt in het beheergebied. Daarmee wordt het gebied minder afhankelijk van zoet water van elders. De waterkwaliteit van de Rietputten, de boezemsloten en de Krabbeplas wordt door doorspoeling verder verbeterd. De Rietputten zelf worden voldoende vernat om in de toekomst een moerashabitat te behouden. Met de aanleg van een waterharmonica geeft het Hoogheemraadschap invulling aan haar eigen (klimaat-)ambities.

Proces

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Waterharmonica de Rietputten” en de bijbehorende stukken hebben met ingang van vrijdag 15 januari 2021gedurende een termijn van 6 weken digitaal ter inzage gelegen. Er zijn geen beroepen ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan is daarmee per 26 februari 2021 onherroepelijk geworden.

Inzien

U kunt het bestemminsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. De planidentificatie is NL.IMRO.0622.0294bpWthr2019-0030

Vlaardingen, 7 april 2021

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen

 

Naar boven