Vaststelling "Bestemmingsplan Zevenhuizen Zuid - fase 6"

Logo Zuidplas

Burgemeester en wethouder van de gemeente Zuidplas maken op grond van artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad van de gemeente Zuidplas het bestemmingsplan "Zevenhuizen Zuid - fase 6" gewijzigd heeft vastgesteld. Het betreft een uitwerking en wijziging van bestemmingsplan "Zuidplas West, gemeente Zevenhuizen-Moerkapelle" uit 2009.

Met de uitwerking en wijziging wordt de realisatie van 52 woningen mogelijk gemaakt inclusief openbaar groen, oppervlaktewater, delen van het lokale wegenstelsel en een geluidswal aan de noordkant van N219. Het plangebied omvat gronden behorend tot de kadastrale gemeente Zevenhuizen, sectie E met de kavelnummers 934, 1488, 1951, 2029, 2032, 2535, 2607, 2645, 2646 en 2666.

 

Terinzagelegging

Het vaststellingsbesluit en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen voor belanghebbenden met ingang van 8 april 2021 gedurende 6 weken ter inzage in het raadhuis van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel, en kunnen tijdens openingsuren worden ingezien. Daarnaast zijn genoemde stukken in deze periode ook digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1892.BpZevenhZuid6-VA01). Op de website van de gemeente Zuidplas is het plan tevens als pdf-bestand in te zien (www.zuidplas.nl).

 

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Beroep kan worden ingesteld door:

 

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht over het ontwerpbestemmingsplan Zevenhuizen Zuid - Fase 6

  • 2.

    belanghebbenden die aan kunnen tonen, dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen en

  • 3.

    iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht op de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe moet binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven