Gemeente Amsterdam – vaststelling bestemmingsplan - Woonboten Oostenburgervaart

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet op de ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 31 maart 2021 het bestemmingsplan Woonboten Oostenburgervaart ongewijzigd vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het plangebied wordt begrensd door het Oostenburgerpark, de Oostenburgerkade en de Isaac Titsinghkade en de Willem Parelstraat. Het bestemmingsplan heeft als doel de maatvoering van woonboten in de Oostenburgervaart in lijn te brengen met de Bootrichtlijnen 2014.

Geen exploitatieplan

Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen omdat er geen sprake is van een aangewezen bouwplan of andere kosten die wettelijk verplichten tot het vaststellen van een exploitatieplan.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan Woonboten Oostenburgervaart en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen, liggen gedurende onderstaande beroepstermijn met bijbehorende stukken ter inzage met ingang van 8 april 2021 bij het stadsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14020 of kijk op www.amsterdam .nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-centrum.

Het bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken is tevens digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.A1908BPSTD-VG01.

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 8 april 2021 gedurende zes weken, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en tegen het besluit geen exploitatieplan vast te stellen. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest. Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld, kan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 7 april 2021

Burgemeester en wethouders,

Peter Teesink

Gemeentesecretaris

Femke Halsema

Burgemeester

 

Naar boven