Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit omgevingsvergunning ‘Middelweg 100, Molenhoek’

Logo Mook en Middelaar

 

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat met toepassing van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en de coördinatieregeling het ontwerpbestemmingsplan ‘Middelweg 100, Molenhoek’ en het bijbehorende ontwerpbesluit omgevingsvergunning met de hierbij behorende stukken per 9 april 2021 gedurende zes weken digitaal ter inzage ligt. De stukken zijn te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0944.Middelweg100-ON01.

 

Initiatiefnemer is voornemens om de bestaande bedrijfsbebouwing, het actieve tankstation, de vrijstaande bedrijfswoning en het omliggende terrein te slopen en hier vervolgens twee appartementengebouwen van elk 16 appartementen te realiseren. Eén complex zal koopappartementen bevatten. Het andere complex bevat appartementen voor sociale huur. Beide complexen zullen bestaan uit drie woonlagen, met parkeergarages half onder het maaiveld gesitueerd bij de koopappartementen. Aan de oostzijde van het plangebied worden 23 parkeerplaatsen gerealiseerd. De bestemming wordt hiertoe omgezet naar Wonen.

 

Coördinatieregeling

De raad heeft tijdens de raadsvergadering van 17 september 2021 besloten, volgens artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening, om voor het project aan de Middelweg 98 en 100 te Molenhoek een coördinatieregeling toe te passen. Concreet betekent dit dat verschillende besluitvormingsprocedures, formele stappen en rechtsbescherming onder één procedure worden gebracht. Belanghebbenden kunnen hierdoor integraal (volledig) kennisnemen van het plan en hiertegen hun eventuele zienswijze kenbaar maken. Om deze reden wordt zowel het ontwerpbestemmingsplan als ook het ontwerpbesluit omgevingsvergunning ter inzage gelegd.

 

Zienswijze

Iedereen mag op het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning zijn of haar zienswijze kenbaar maken. Een zienswijze moet binnen zes weken na de genoemde startdatum van de terinzagelegging zijn ingediend. Het kenbaar maken van een zienswijze kan schriftelijk of mondeling op afspraak. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de Gemeenteraad, Postbus 200, 6585 ZK Mook. Voor meer informatie of een afspraak voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het KlantContactCentrum via telefoonnummer (024) 696 91 11 of via e-mail gemeente@mookenmiddelaar.nl.

Naar boven