Publicatie ontwerp projectplan Waterwet en ontwerpbesluiten Dijkverbetering Rijnkade

Logo Gelderland

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken het volgende bekend.

 

Het project

De waterkering Rijnkade Arnhem is in de derde toets ronde afgetoetst (Toets op de veiligheid 2011, derde toets ronde primaire waterkeringen, dijkring 47 Arnhemse- en Velpsebroek).

Het betreft de dijkvakken tussen dijkpaal 10+20 en 20+20 en tussen dijkpaal 22+50 en 24+20 waar de hoge keermuur niet aan de veiligheidseisen voldoet. Tussen deze dijkvakken in, ter hoogte van het provinciehuis, is een groene kade aanwezig, die wel voldoet aan de eisen. Het betreft een lengte van circa 1,2 km.

Waterschap Rijn en IJssel is verantwoordelijk voor de waterveiligheid van de hoge Rijnkade en is daarom een project gestart waarbij we samen met de gemeente Arnhem, provincie Gelderland, Rijkswaterstaat en de omgeving duidelijkheid willen krijgen in de belangen en functies die er spelen voor de waterveiligheid en de Rijnkade als leefomgeving.

 

Gecoördineerde projectprocedure Waterwet

Op verzoek van de initiatiefnemer, Waterschap Rijn en IJssel, coördineert de Provincie Gelderland de projectprocedure voor de Dijkversterking Rijnkade op basis van artikel 5.8 van de Waterwet.

 

Bij de projectprocedure is conform de Waterwet, afdeling 3.4 van het Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Dit houdt in dat alle besluiten eerst als ontwerpbesluiten ter inzage worden gelegd en vervolgens als definitief besluit.

 

De besluiten die gecoördineerd worden zijn

Voor de realisatie van deze dijkverbetering is ook een aantal vergunningen nodig. De volgende ontwerpbesluiten met bijlagen liggen daarvoor vanaf 8 april 2021 gedurende 6 weken ter inzage:

 

  • omgevingsvergunning .   Gemeente Arnhem

  •  

  • De omgevingsvergunning wordt verleend voor de activiteiten:

  • Het (ver)bouwen van een bouwwerk ( art.2.1  lid 1 onder a, Wabo)

  • Het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan, een beheersverordening of  een exploitatie plan.( art.2.1 lid 1 onder c wabo)

  •  

  •  

  • M.e.r .- beoordeling Provincie Gelderland

  •  

Voor de dijkverbetering is door het waterschap een aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling opgesteld. Deze aanmeldingsnotitie is ter besluitvorming voorgelegd aan de provincie Gelderland. Het College van Gedeputeerde Staten heeft als bevoegd gezag deze notitie beoordeeld en besloten dat er geen aanleiding is om een Milieueffectrapport op te stellen.

 

  • Projectplan Waterwet Waterschap Rijn en IJssel

  • Leggerbesluit Waterschap Rijn en IJssel

 

Hoe, waar en wanneer kunt u de ontwerpbesluiten inzien?

Van 8 april t/m 20 mei 2021 ligt het ontwerp projectplan Waterwet met de hier voorgenoemde bijbehorende ontwerpstukken voor iedereen ter inzage. Deze stukken zijn beschikbaar via de volgende website: www.coordinatiegelderland.nl

 

Dat betekent dus dat u het projectplan thuis op uw eigen computer of laptop kunt bekijken.

 

De ontwerpbesluiten zijn ook fysiek in te zien. Dit kan op de volgende locaties.

Instantie

Locatie

Aanmelden bij

Actuele informatie toegankelijkheid locaties als gevolg van maatregelen Covid-19

Provincie Gelderland

Huis der Provincie

Markt 11, Arnhem

Balie Huis der Provincie

www.gelderland/contact.nl

 

Gemeente Arnhem

Gemeentehuis

Koningstraat 38

Arnhem

Balie Gemeentehuis

www.arnhem.nl

 

 

 

 

 

 

Waterschap Rijn en IJssel

Waterschapskantoor

Liemersweg 2

Ingang aan de Energieweg

Doetinchem

Balie Waterschapskantoor

www.wrij.nl

 

 

De mogelijkheid om de stukken fysiek in te zien zijn mede afhankelijk van de coronamaatregelen van het kabinet op dat moment. Ga voor de meest actuele informatie naar de website van de instantie waar u de ontwerpbesluiten zou willen inzien.

 

Vragen?

Voor inhoudelijke vragen over het project kunt u terecht bij dhr. B. Heeg van Waterschap Rijn en IJssel (tel. 06-12570806). Voor vragen over de gecoördineerde procedure kunt u terecht bij de provincie Gelderland, Mw. E. Voorsluijs coördinator procedures (tel. 026 359 99 99).

 

Hoe kunt u een zienswijze indienen?

Heeft u het plan gelezen, en bent u het niet eens met (een onderdeel van) het projectplan of de ontwerpbesluiten? Dan kunt u dit kenbaar maken door gedurende de terinzagelegging een zienswijze in te dienen bij de provincie Gelderland. Voor een goede beantwoording vragen wij u om één onderwerp per alinea te behandelen.

U kunt uw schriftelijke zienswijze onder vermelding van ‘Projectplan Waterwet dijkverbetering Rijnkade, zaaknummer 2021-001798, richten aan:

  • Per e-mail: HYPERLINK "mailto:post@gelderland.nl" post@gelderland.nl

  • Per brief: Provincie Gelderland, afdeling Water, postbus 9090, 6800 GX Arnhem

 

U kunt tijdens de terinzagelegging ook een mondelinge zienswijze indienen. Hiervoor kunt u op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur een afspraak maken via het Provincieloket, 026 359 99 99. Hiervan wordt een verslag gemaakt dat aan u wordt toegezonden.

 

Wat gebeurt er met uw zienswijze?

Alle zienswijzen worden doorgestuurd naar de desbetreffende bevoegde instanties die de zienswijzen betrekken bij de definitieve besluitvorming. Uw ingediende zienswijze wordt zorgvuldig beoordeeld. Bij nieuwe inzichten kan uw zienswijze leiden tot aanpassingen in het definitieve projectplan of beschikking op vergunning(en). Iedereen die een zienswijze heeft ingediend, wordt geïnformeerd over hoe hiermee is omgegaan via de Nota van Antwoord.

 

Hoe verloopt de verdere procedure?

Als het projectplan definitief is vastgesteld door het waterschap en vervolgens goedgekeurd door de provincie, wordt door de provincie Gelderland bekendgemaakt. Het goedkeuringsbesluit, het projectplan en de definitieve besluiten liggen vervolgens 6 weken ter inzage voor beroep

 

Mocht uw zienswijze zijn afgewezen en bent u het hiermee niet eens dan kunt u tegen het goedkeuringsbesluit en/of de overige besluiten in beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Crisis- en herstelwet

Op de gecoördineerde projectprocedure is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit heeft onder meer tot gevolg dat alle beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen, een beroep niet ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen beroepsgronden zijn ingediend en dat de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Dit betekent onder andere dat het indienen van een zogenaamd ‘pro forma’ beroepschrift niet mogelijk is.

 

zaaknummer 2021-001798

 

Gedeputeerde staten van Gelderland

 

 

Naar boven