Gemeente Zoeterwoude - ontwerpbestemmingsplan en Ontwerpbesluit hogere waarde - Bernardusschool

Logo Zoeterwoude

De gemeente Zoeterwoude laat weten dat vanaf dinsdag 6 april, het ontwerpbestemmingsplan ‘Bernardusschool’ en het ontwerpbesluit hogere waarde te bekijken zijn.

Het plangebied ligt in Zoeterwoude - Rijndijk, en grenst aan het Kooikerspad, de Laan van Meerburg en de Oranjelaan.

Het ontwerpbestemmingsplan maakt de realisatie van de nieuwe Bernardusschool en de herinrichting van de omliggende openbare ruimte en het park mogelijk. In het nieuwe gebouw komen ook de peuterspeelzaal, de buitenschoolse opvang en het centrum voor jeugd en gezin.

Het ontwerpbesluit hogere waarde maakt het mogelijk dat op de plek van de school iets meer geluid mag zijn dan het standaard niveau.

Het ontwerpbestemmingsplan is zes weken lang te bekijken

U kunt het ontwerpbestemmingsplan vanaf dinsdag 6 april bekijken op de volgende plekken:

www.ruimtelijkeplannen.nl (plannummer: NL.IMRO.0638.BP00031-ONT1);

• in het gemeentehuis, op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur. Voor het maken van een afspraak: www.zoeterwoude.nl/afspraakmaken of bel 071-5806300.

Dit ontwerpbestemmingsplan is ook voor overleg vooraf opgestuurd aan verschillende overheden en organisaties om over het plan te adviseren.

U kunt reageren op het ontwerpbestemmingsplan

Dit heet een zienswijze. U mag een zienswijze geven tot en met 18 mei. Stuur uw zienswijze naar: Gemeente Zoeterwoude, Postbus 34, 2380 AA Zoeterwoude. U mag ook een reactie geven in een gesprek. Daarvoor vragen wij u een afspraak te maken. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met het Klant Contact Centrum 071-5806300.

De gemeenteraad gaat daarna besluiten over het vaststellen van het uiteindelijke bestemmingsplan

Daarbij gaat de gemeenteraad nadenken of er nog veranderingen nodig zijn. Bijvoorbeeld omdat er zienswijzen zijn ontvangen.

Het ontwerpbesluit hogere waarde is zes weken lang te bekijken

U kunt het ontwerpbesluit hogere waarde vanaf dinsdag 6 april bekijken in het gemeentehuis, op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur. Voor het maken van een afspraak: www.zoeterwoude.nl/afspraakmaken of 071-5806300.

U kunt reageren op het ontwerpbesluit hogere waarde

Dit heet een zienswijze. Niet iedereen mag een zienswijze geven. U mag alleen een zienswijze geven als u direct te maken krijgt met de gevolgen van dit besluit (een belanghebbende bent). U mag een zienswijze geven tot en met 18 mei. Stuur uw zienswijze naar: Gemeente Zoeterwoude, Postbus 34, 2380 AA Zoeterwoude. U mag ook een reactie geven in een gesprek. Daarvoor vragen wij u een afspraak te maken. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met het Klant Contact Centrum 071-5806300.

De gemeente gaat daarna besluiten over het vaststellen van het uiteindelijke besluit hogere waarde

Dit besluit zal de Omgevingsdienst West-Holland nemen namens het College van Burgemeester en Wethouders van Zoeterwoude. Daarbij gaat de Omgevingsdienst nadenken of er nog veranderingen nodig zijn. Bijvoorbeeld omdat er zienswijzen zijn ontvangen.

 

Naar boven