Ontwerpwijzigingsplan Leemwierde en m.e.r.-beoordelingsbesluit

Logo Almere

Burgemeester en wethouders maken bekend dat voor het gebied Leemwierde een nieuw wijzigingsplan wordt voorbereid. 23 maart heeft het college van Burgemeester en wethouders besloten dat voor het wijzigingsplan geen milieueffectrapportage hoeft te worden opgesteld. Het m.e.r -besluit en het ontwerp wijzigingsplan liggen met bijbehorende stukken met ingang van donderdag 8 april 2021 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage (tot en met woensdag 19 mei 2021).

Deze publicatie dient tevens te worden opgevat als de kennisgeving als bedoeld in artikel 1.3.1. Bro (melding voornemen wijzigingsplanherziening)

Wat houdt dit in?

Ontwerpwijzigingsplan Leemwierde

Het bestemmingsplan De Wierden is in 2014 vastgesteld. Nog niet alle plannen ter verbetering van het gebied waren destijds concreet genoeg uitgewerkt. Ook was er onduidelijkheid over het voortbestaan van het zorgcentrum, de school en de apotheek. Daarom zijn in bestemmingsplan De Wierden met een wijzigingsbevoegdheid zes ontwikkellocaties opgenomen. Voor de ontwikkellocatie in Leemwierde zijn de plannen nu duidelijk en verwerkt in voorliggend wijzigingsplan Leemwierde. Het leegstaande gezondheidscentrum West wordt gesloopt. Een tweelaags zorggebouw met 60 zorgappartementen voor 24-uurszorg komt hiervoor in de plaats. Aan de zijde van het water worden twee appartementengebouwen gebouwd. In het tweelaagsgebouw komen 15 sociale huurwoningen en in het drielaagsgebouw komen 23 koopappartementen. In beide gebouwen kunnen Havenaren met voorrang komen wonen.

Vormvrij M.e.r –besluit

Omdat het om een nieuwe stedelijke ontwikkeling betreft vraagt het Besluit M.e.r om (voorafgaand aan de terinzagelegging) te beoordelen of het voor deze ontwikkeling nodig is een MER op te stellen. Om dit te kunnen beoordelen is door Antea-group een aanmeldnotitie opgesteld. Hieruit blijkt dat deze ontwikkeling niet leidt tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu ter plaatse. Op basis van de aanmeldnotitie en verrichte onderzoeken heeft het college van Burgemeester en wethouders op 23 maart 2012 besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld voor wijzigingsplan Leemwierde. Het vormvrij m.e.r.-besluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht. Dit betekent dat er tegen dit besluit geen zelfstandig bezwaar en beroep mogelijk is (tenzij dit besluit een belanghebbende - los van het ontwerpwijzigingsplan - rechtstreeks in zijn belang treft). Aanmeldnotitie en m.e.r.-beoordelingsbesluit maken deel uit van het ontwerpwijzigingsplan. Belanghebbenden kunnen wel hun opvatting over het vormvrij m.e.r.- besluit via een zienswijze kenbaar maken in het kader van de terinzagelegging van de ontwerp.

Hoe kunt u reageren?

Van donderdag 8 april 2021 tot en met woensdag 19 mei 2021 kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze op het ontwerp wijzigingsplan indienen. U kunt ook digitaal een zienswijze indienen via de gemeentelijke website http://www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure . Hiervoor heeft u uw DigiD nodig.

U kunt uw zienswijze richten aan: het college van burgemeester en wethouders van Almere, Postbus 200, 1300 AE Almere, o.v.v. ‘ontwerp Wijzigingsplan Leemwierde’. Het is ook mogelijk uw zienswijze mondeling in te dienen. In dat geval kunt u een afspraak maken via het secretariaat van afdeling SBL op telefoonnummer 14036 (vraag naar het secretariaat van de afdeling SBL).

Waar kunt u het plan inzien?

In verband met de Coronacrisis is het wijzigingsplan alleen digitaal beschikbaar.

De digitale versie van het wijzigingsplan is in te zien via de landelijke website

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/?planidn=NL.IMRO.0034.WP1N01-on01

De bestanden van het wijzigingsplan kunt u downloaden op:

https://digitaleplannen.nl/0034/D34BB24B-CF4B-419F-B0AD-1925F510F181/

 

Voor vragen over het wijzigingsplan of hulp bij het inzien, kunt u terecht bij het team Vergunningen, Toezicht en Handhaving. U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken op telefoonnummer 14036.

 

Naar boven