Besluit omgevingsvergunning, verklaring van geen bedenkingen en besluit hogere waarden geluid (wegverkeer) voor de realisatie van 55 appartementen aan de Fascinatio Boulevard te Capelle aan den IJssel (plan Hortus)

Logo Capelle aan den IJssel

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend, met toepassing van artikel 2.12 eerste lid, onder a, sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), voor de realisatie van 55 appartementen op de locatie aan de zuidelijke ring van de Fascinatio Boulevard (naast nr. 708).

Tevens maakt het college van burgemeester en wethouders bekend dat het definitieve besluit hogere waarden Wet geluidhinder (artikel 110 a van de Wet geluidhinder) voor een aantal gevels van de te bouwen appartementen is vastgesteld conform het ontwerpbesluit.

Procedure

Op grond van artikel 2.27 lid 1 van de Wabo heeft de gemeenteraad op 29 september 2020 besloten om een ontwerpverklaring van geen bedenkingen af te geven ten behoeve van deze aanvraag omgevingsvergunning tot het afwijken van het bestemmingsplan Fascinatio-Capelsebrug.

De afwijkingen betreffen:

  • Op de locatie van de beoogde woningbouw ligt de bestemming ‘bedrijf’, de geplande woningbouw is binnen deze bestemming niet mogelijk;

  • De afstand tot de zijdelingse perceelgrenzen wijkt af;

  • Het gebouw overschrijdt aan de achterzijde (aan de kant van de Abram van Rijckevorselweg) de bouwgrens.

Vervolgens hebben het Ontwerpbesluit omgevingsvergunning, de Ontwerpverklaring van geen bedenkingen en het Ontwerpbesluit hogere grenswaarden met de bijbehorende stukken met ingang van donderdag 8 oktober 2020 tot en met woensdag 18 november 2020 ter inzage gelegen. Binnen deze termijn kon een ieder een zienswijze indienen. Gedurende deze periode zijn zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen gaven geen aanleiding om het Ontwerpbesluit omgevingsvergunning aan te passen.

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 22 maart 2021 besloten om een definitieve verklaring van geen bedenkingen af te geven voor de realisatie van 55 appartementen aan de Fascinatio Boulevard.

Stukken ter inzage

Het besluit omgevingsvergunning, de verklaring van geen bedenkingen en het besluit hogere grenswaarden liggen met de bijbehorende stukken vanaf donderdag 8 april 2021 tot en met woensdag 19 mei 2021 ter inzage. Voor het inzien neemt u contact met ons op via 14010 of mailen naar omgevingsvergunning@capelleaandenijssel.nl.

U kunt de stukken ook digitaal inzien op Ruimtelijke Plannen via de link:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0502.OAB20HortusFasc-4001

En op Capelle bouwt aan de stad via de link: www.capellebouwtaandestad.nl/fascinatio-hortus

Beroep besluit omgevingsvergunning

Het is mogelijk om in beroep te gaan tegen deze verleende omgevingsvergunning. Het instellen van beroep kan gedurende de termijn van ter inzage legging van de omgevingsvergunning bij de Rechtbank Rotterdam, sector bestuursrecht,

Postbus 50950, 3007 BL Rotterdam.

Ook kan aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50950, 3007 BL Rotterdam, worden gevraagd een voorlopige voorziening te treffen.

Om dit verzoek in te kunnen dienen, moet er een beroepschrift tegen de verleende omgevingsvergunning bij de Rechtbank zijn ingediend.

Beroep hogere waarden geluid

Het is mogelijk om in beroep te gaan tegen het besluit tot vaststelling van een hogere grenswaarde dan de voorkeursgrenswaarde ten gevolge van wegverkeer op de gevels van de geplande 55 appartementen aan de Fascinatio Boulevard. Het instellen van beroep kan gedurende de termijn van ter inzage legging van het hogere grenswaarden besluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Nadere informatie indienen beroepschrift en verzoek om voorlopige voorziening

Wij wijzen erop dat zowel voor het instellen van beroep als voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening griffierechten verschuldigd zijn.

De beroepstermijn is van donderdag 8 april 2021 tot en met woensdag 19 mei 2021.

Het beroepschrift moet naast uw handtekening de volgende gegevens bevatten:

  • -

    uw naam en adres;

  • -

    een dagtekening;

  • -

    een omschrijving van het bestreden besluit;

  • -

    de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).

Wij maken u erop attent dat slechts beroep kan worden ingediend wanneer:

  • -

    u ook een zienswijze hebt ingebracht tegen het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en/of Ontwerpbesluit hogere grenswaarden en u belanghebbende bent;

  • -

    u belanghebbende bent en u redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen het Ontwerpbesluit omgevingsvergunning en/of Ontwerpbesluit hogere grenswaarden.

Inwerkingtreding

De omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Wanneer binnen de hiervoor genoemde beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank wordt ingediend, treedt de omgevingsvergunning niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met de heer P. Van Overveld via (010) 2848165. afdeling Stadsbeheer. U kunt uw vraag ook stellen via het contactformulier onder vermelding van P. Van Overveld.

Naar boven