Aanvraag vergunning Ontgrondingenwet Mineralis BV te Hattemerbroek, Rijkswaterstaat

Ontgrondingenwet

Ontwerpbesluit

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat geeft, ingevolge artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, kennis van het voornemen om positief te beschikken op de aanvraag van Mineralis BV te Hattemerbroek om een vergunning op grond van de Ontgrondingenwet.

De aanvraag betreft het verruimen van de vaargeul Amsterdam Lemmer in het IJsselmeer tussen km 37,5 en km 43 middels het winnen van zand.

Terinzagelegging

Het ontwerpbesluit alsmede de ter zake zijnde stukken liggen van 8 april 2021 tot en met 19 mei 2021 tijdens kantooruren ter inzage op de volgende adressen:

  • Rijkswaterstaat Midden Nederland, Zuiderwagenplein 2, 8224 AD Lelystad;

  • Gemeente Lelystad, Stadhuisplein 2, 8232 ZX Lelystad

U kunt tijdens kantooruren contact opnemen met de heer M. Boujemaoui, via telefoonnummer (06- 11 52 62 92) of via e-mailadres mokhtar.boujemaoui@rws.nl. Het ontwerpbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken zullen u dan kosteloos digitaal of per post worden toegezonden. Tevens is het, indien u dat wenst, mogelijk een afspraak te maken om de stukken fysiek in te zien ten kantore van het Smedinghuis, Zuiderwagenplein 2 te Lelystad. Om van die mogelijkheid gebruik te maken kunt u ook telefonisch contact opnemen met de heer M. Boujemaoui. Voor deze wijze van terinzagelegging is gekozen gezien de maatregelen die vanwege het corona-virus van kracht zijn en die het wenselijk maken zo min mogelijk fysiek contact te hebben.

Zienswijze(n)

Een ieder kan binnen de bovengenoemde termijn zijn/haar zienswijze(n) hieromtrent mondeling of schriftelijk kenbaar maken bij Rijkswaterstaat Midden-Nederland. De ingebrachte zienswijze(n) worden meegewogen in het besluit op de aanvraag.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan Rijkswaterstaat Midden-Nederland, afdeling Vergunningverlening, Postbus 2232, 3500 GE Utrecht, onder vermelding van zaaknummer RWSZ2020-00016482. Voor mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met het hoofd van de afdeling Vergunningverlening van Rijkswaterstaat Midden-Nederland.

Inlichtingen

Voor nadere inlichtingen kan tijdens kantooruren contact worden opgenomen met de heer M. Boujemaoui van Rijkswaterstaat Midden-Nederland, telefoonnummer (06-11526292)

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN WATERSTAAT, namens deze, hoofd van de afdeling Vergunningverlening Rijkswaterstaat Midden-Nederland J.J.A. Stammen

Naar boven