Omgevingsvergunning Molenstraat 22 Hillegom ter inzage

Logo Hillegom

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom maken bekend dat zij op 6 april 2021 de omgevingsvergunning hebben verleend voor het realiseren van 2 appartementen op de begane grond van het pand op het adres Molenstraat 22 en tevens voor het bouwen van een stenen erfafscheiding en het veranderen van het terras en de trap naar de 1e verdieping. De zaak staat geregistreerd onder zaaknummer: Z-19-089845 

Toelichting

De vergunningaanvraag heeft betrekking op een interne verbouwing op de begane grond van het pand aan de Molenstraat 22 ten behoeve van 2 appartementen. Er zal tevens worden voorzien in een stenen erfafscheiding op de perceelsgrens. Ook het terras op de 1e verdieping en de trap naar de 1e verdieping zullen worden gewijzigd. Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan omdat er binnen de ter plaatse geldende bestemming ‘centum- uit te werken’ een bouwverbod geldt zolang er geen uitwerkingsplan is vastgesteld. Tevens is het wonen op de begane grond in strijd met de bij deze bestemming horende uitwerkingsregels. Middels de aanvraag omgevingsvergunning is gevraagd om van het bestemmingsplan af te wijken. Voor de aanvraag omgevingsvergunning heeft de initiatiefnemer een ruimtelijke onderbouwing opgesteld en diverse omgevingsonderzoeken uitgevoerd. Gebleken is dat het bouwplan niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening en daarom is besloten om de omgevingsvergunning te verlenen.

Procedure

Burgemeester en wethouders hebben daarvoor met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, sub 3, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, op 6 april 2021 een omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van dit bouwplan en af te wijken van het ter plaatse geldende bestemmingsplan. 

Een verklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad is in dit geval niet afgegeven omdat het plan voldoet de genoemde categorieën op de lijst (vastgesteld door de gemeenteraad op 13 oktober 2016) met gevallen waarvoor niet een verklaring van geen bedenkingen, als bedoeld in artikel 6.5, derde lid van het Besluit omgevingsrecht is vereist:

‘Het realiseren van woningbouw, passend binnen de woonvisie, met een maximum van 50 woningen, met inbegrip van daarbij behorende bouwwerken en overige daartoe behorende voorzieningen. Hieronder wordt tevens verstaan verbouw en/of uitbreiding en het omzetten van de huidige functie naar wonen. Hieronder wordt tevens verstaan het omzetten van een (agrarische) bedrijfswoning naar de functie wonen, met uitzondering van de omzetting van de agrarische functie naar wonen;

De ontwerp- omgevingsvergunning heeft van woensdag 10 februari 2021 t/m dinsdag 23 maart 2021 voor een ieder ter inzage gelegen op het gemeentehuis van Hillegom en was tevens te raadplegen op de website van de gemeente Hillegom en de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen deze ontwerpvergunning zijn geen zienswijzen ingediend. In combinatie met het feit dat initiatiefnemer heeft aangetoond dat sprake is van een goede ruimtelijke ordening heeft dit aanleiding gevormd om de omgevingsvergunning te verlenen.

Inzien

De omgevingsvergunning met bijlagen liggen ter inzage van woensdag 7 april tot en met woensdag 19 mei 2021 op het Gemeentehuis. Vanwege de coronamaatregelen wordt er alleen op afspraak gewerkt. Indien u de omgevingsvergunning wenst in te zien kunt u contact opnemen met Fedor Jansen van de afdeling Ruimte, of Ingrid Roelofs van de afdeling Publieksservice.

De digitale versie kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.hillegom.nl vindt u een link naar de omgevingsvergunning.

Beroep

Op grond van artikel 8.1 van de Algemene wet is van donderdag 8 april 2021 tot en met woensdag 19 mei 2021 het in­stellen van be­roep mogelijk voor:

 

  • 1.

    Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over de ontwerp-omgevingsvergunning naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn ge­weest tij­dig een zienswijze kenbaar te maken;

    Beroep kan worden ingesteld bij de rechtbank te Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

    Tegen de uitspraak van de rechtbank kan hoger beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voorlopige voorziening

Ook kunnen belanghebbenden – voor zover zij daarbij een spoedeisend belang hebben – op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de Voorzieningenrechter van de rechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Inwerkingtreding

De omgevingsvergunning treedt op donderdag 20 mei in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Informatie

Fedor Jansen van domein Ruimtelijke ontwikkeling en Ingrid Roelofs domein Publiekservice via 14 0252 of via de e-mail: f.jansen@hltsamen.nl en i.roelofs@hltsamen.nl.

Naar boven