Gemeente Vlaardingen - bestemmingsplan - Emplacement Vulcaanweg vastgesteld

Logo Vlaardingen

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 juncto 3.30 t/m 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 110 c Wet geluidhinder (Wgh) het volgende bekend.

Bestemmingsplan

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 4 maart 2021 het bestemmingsplan Emplacement Vulcaanweg vastgesteld. Het plangebied van het bestemmingsplan met plannaam “Emplacement Vulcaanweg” is gelegen aan de Vulcaanweg tegenover het bedrijventerrein KW haven NZ en Vulcaanhaven.

Met dit bestemmingsplan wordt een nieuw juridisch-planologisch kader gecreëerd voor de oprichting van het emplacement ter vervanging van het emplacement bij Station Centrum en tevens de grenzen van het gezoneerd industrieterrein aan te passen. De grens van het gezoneerd industrieterrein lag op de grens van het plangebieden van de bestemmingsplannen KW-kades en Rivierzone-Oost en niet op de grens van de bedrijven zelf.

Omgevingsverunning activiteit milieu

De gemeente Rotterdam heeft namens de RET een aanvraag ingediend voor een omgevingsvergunning activiteit milieu voor de oprichting van een emplacement aan de Vulcaanweg. De verlening van deze omgevingsvergunning vindt volgend op het bestemmingsplan plaats.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit tot vaststelling en bijbehorende stukken liggen met ingang van 2 april 2021 gedurende een termijn van 6 weken digitaal ter inzage. Het digitale bestemmingsplan is raadpleegbaar en beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl. De planidentificatie is NL.IMRO.0622.0279bpEmvu2018-0030.

Bestemmingsplan

Vanwege de Coronamaatregelen zijn de stukken niet fysiek in te zien. Indien u dit toch wenst willen wij u verzoeken dit binnen de termijn van de terinzagelegging aan ons kenbaar te maken. Dit kunt u doen per e-mail naar ro@vlaardingen.nl. Wij zullen hierop in contact met u treden om met u op zoek te gaan naar een pragmatisch oplossing waarbij u alsnog de mogelijkheid wordt geboden om het bestemmingsplan in te zien.

Beroep en voorlopige voorziening

Gedurende de termijn van terinzagelegging van vrijdag 2 april tot en met donderdag 13 mei 2021 kan kan tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag, door (a) een indiener van een zienswijze en (b) een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

Tevens is het mogelijk gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien een spoedeisend belang zulks vereist. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Voor zowel het instellen van beroep als het verzoeken om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Vlaardingen, 1 april 2021

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen

 

Naar boven