Wijziging geluidproductieplafonds A1 Bathmen, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Bekendmaking

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat maakt bekend dat zij bij ontwerpbesluit van 1 april 2021 met kenmerk IenW/BSK-2021/85123 het voornemen bekend heeft gemaakt om met toepassing van artikel 11.28, vierde lid, van de Wet milieubeheer, het verzoek van de gemeente Deventer toe te wijzen om de geluidproductieplafonds te wijzigen op referentiepunten gelegen langs de A1 ter hoogte van Bathmen.

Aanleiding en beknopte samenvatting besluit

In het Tracébesluit A1 Apeldoorn – Azelo van 12 juni 2018 zijn ter hoogte van Bathmen maatregelen opgenomen om de toename van de geluidsbelasting ten gevolge van de verbreding van de A1 te beperken. In aanvulling op deze wettelijke maatregelen wil de gemeente Deventer nadere maatregelen treffen om het woon- en leefklimaat in Bathmen te verbeteren.

De gemeente Deventer heeft verzocht om deze nadere maatregelen op te nemen in het geluid­register. De maatregelen bestaan uit het verhogen en verlengen van de geluidsafscherming aan de noordzijde van de A1 ter hoogte van Bathmen zoals deze is opgenomen in het Tracébesluit.

Deze maatregelen leiden tot een verlaging van de geluidproductieplafonds.

Terinzagelegging

Het ontwerpbesluit met de bijbehorende stukken ligt vanaf de dag na publicatie in de Staatscourant zes weken ter inzage bij het Bureau Sanering Verkeerslawaai (Steinhagenseweg 2d te Woerden) gedurende werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur. Mocht u van deze mogelijkheid gebruik willen maken, dan dient u vooraf telefonisch contact op te nemen met het Bureau Sanering Verkeers­lawaai: 0348 – 487 450.

Het ontwerpbesluit, inclusief bijlagen, aanvraag en akoestisch onderzoek, wordt gepubliceerd op de website van het Bureau Sanering Verkeerslawaai: www.bureausaneringverkeerslawaai.nl/rijksinfrastructuur.

Zienswijze

Op grond van artikel 3:15, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 11.32 van de Wet milieubeheer kan eenieder, gedurende de periode dat de stukken ter inzage liggen, schriftelijk of mondeling een zienswijze over het voorgenomen besluit naar voren brengen:

  • Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, p/a Bureau Sanering Verkeerslawaai, Postbus 97, 3440 AB Woerden.

  • Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u ook contact op te nemen met het Bureau Sanering Verkeerslawaai, telefoon 0348 – 487 450.

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen over het ontwerpbesluit kunt u zich tijdens kantooruren wenden tot het Bureau Sanering Verkeerslawaai, telefonisch bereikbaar onder het hierboven vermelde nummer of via www.bureausaneringverkeerslawaai.nl/rijksinfrastructuur.

Meer informatie over de (hoogte van) geluidproductieplafonds is te vinden op www.rws.nl/geluidregister.

Naar boven