Hollands Kroon – Week 13 - Coördinatiebesluit ontwerpbestemmingsplan Sportlaan 34 te Anna Paulowna, ontwerp-omgevingsvergunning t.b.v. het bouwen van 30 woonappartementen op de locatie Sportlaan 34 in Anna Paulowna en ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Logo Hollands Kroon

Besluit genomen door: college van burgemeester en wethouders

Grondslag: artikel 3:8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht

Onderwerp: Coördinatiebesluit ontwerpbestemmingsplan Sportlaan 34 te Anna Paulowna en een ontwerp-omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen voor het bouwen van 30 woonappartementen op de locatie Sportlaan 34 in Anna Paulowna, alsmede een ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Plangebied: Sportlaan 34 in Anna Paulowna

Doel plan: het bouwen van 30 woonappartementen

IMRO identificatienummer: NL.IMRO.1911.OVBPKAP2012003-on01

Coördinatie

Het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder worden gecoördineerd voorbereid zoals bedoeld in de Coördinatieverordening Hollands Kroon 2012 en doorlopen gezamenlijk de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van de Algemene wet bestuursrecht. Het doorlopen van deze procedure heeft tot gevolg dat de rechtsbescherming gebundeld plaatsvindt. Hierdoor hoeft een belanghebbende burger maar tegen één besluit rechtsmiddelen aan te wenden. Het college van burgemeester en wethouders verzorgt de coördinatie tussen de vaststelling van het bestemmingsplan, het verlenen van de omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder. De bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad.

Hogere waarde besluit

Het plangebied aan de Sportlaan 34 Anna Paulowna is gelegen binnen de geluidzone van de Sportlaan/Zijperlaan.

Uit het akoestisch onderzoek, dat in het kader van het bestemmingsplan is uitgevoerd, blijkt dat, als gevolg van het wegverkeer op de Sportlaan/Zijperlaan, een hogere geluidbelasting optreedt, dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB zoals aangegeven in de Wet geluidhinder.

De geluidbelasting op de gevel van de geprojecteerde woningen is, met een geluidbelasting van ten hoogste 51 dB, echter lager dan de in de Wet geluidhinder aangegeven maximale ontheffingswaarde.

Het college van burgemeester en wethouders is van plan om voor het bouwplan, op grond van artikel 83 jo 110a van de Wet geluidhinder, een hogere waarde vast te stellen van ten hoogste 51dB.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Sportlaan 34 te Anna Paulowna , met IMRO identificatienummer NL.IMRO.1911.OVBPKAP2012003-on01, de ontwerp-omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen van 30 woonappartementen op de locatie Sportlaan 34 in Anna Paulowna en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder liggen met de bijbehorende stukken met ingang van 2 april 2021 gedurende zes weken ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan, ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder en de bijbehorende stukken zijn als volgt digitaal raadpleegbaar en beschikbaar:

Op de landelijke website ‘Ruimtelijkeplannen.nl’ via:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1911.OVBPKAP2012003-on01 

De bronbestanden van het plan zijn beschikbaar via:

http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/1911/NL.IMRO.1911.OVBPKAP2012003-on01 

Ook is het de mogelijk om op afspraak de stukken in te zien. Voor het maken van een afspraak met een medewerker van het team RO kunt u contact opnemen met 088-321 5000.

Zienswijze indienen

Gedurende de inzagetermijn kunt u uw zienswijze mondeling of schriftelijk indienen. Iedereen mag van deze mogelijkheid gebruik maken.

Schriftelijk

Stuur uw zienswijze naar de gemeenteraad van gemeente Hollands Kroon, postbus 8, 1760 AA Anna Paulowna. Vermeld in uw brief het onderwerp: Zienswijze ontwerp-coördinatiebesluit Sportlaan 34 te Anna Paulowna.

Mondeling

Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met een medewerker van het team RO via tel. 088-321 5000. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

 

Naar boven