Ontwerpbestemmingsplan, MER, ontwerpexploitatieplan en ontwikkelleidraad Werklandschap Wijkevoort

Logo Tilburg

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Werklandschap Wijkevoort 2020 en het ontwerpexploitatieplan werklandschap Wijkevoort, 1ste fase, 2021 van maandag 5 april tot en met maandag 17 mei 2021 ter inzage liggen. Ook ligt de ontwikkelleidraad Werklandschap Wijkevoort ter inzage.

Het identificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.0855.BSP2017028-b001.

Het identificatienummer van het ontwerpexploitatieplan is NL.IMRO.0855.EXP2021001-b001.

Het plangebied ligt aan de zuidwestkant van Tilburg en wordt globaal begrensd door de rijksweg A58 aan de zuidzijde, de Burgemeester Letschertweg (N260) aan de westzijde, de waterloop de Hultense Leij en de Hultenseweg aan de noordzijde en de Hultenseweg en de oostelijke grens van het Wijkermeer aan de oostzijde, aangevuld met het bouwvlak van Prinsenhoef 2, de Hultense Leij, en 2 percelen nabij de Gilzerbaan.

Het ontwerpbestemmingsplan is gericht op het mogelijk maken van een innovatief modern industrieel en logistiek werklandschap. Mede ter onderbouwing van dit plan Werklandschap Wijkevoort is een Milieueffectrapport (MER) opgesteld.

Bij het bestemmingsplan wordt ook een exploitatieplan vastgesteld. Een exploitatieplan geeft de gemeente mogelijkheden om kosten te verhalen op de eigenaren van de gronden binnen het exploitatiegebied die op basis van het bestemmingsplan in exploitatie kunnen worden genomen. Het exploitatieplan geeft ook inzicht in de planning en fasering van het plan en in de voorgenomen werken en werkzaamheden, waaronder de inrichting van het openbaar gebied (bouw- en woonrijp maken). In het exploitatieplan worden ook regels en eisen gesteld aan de te realiseren bouwplannen.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan, het MER, het ontwerpexploitatieplan en de ontwikkelleidraad Werklandschap Wijkevoort zijn gedurende de genoemde termijn te bekijken en/of te downloaden op http://www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen en https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0855.BSP2017028-b001.

Ook ligt een papieren versie van de stukken ter inzage in Stadskantoor 6, Spoorlaan 181, in de centrale hal op de begane grond. Openingstijden: maandag, woensdag en vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en dinsdag en donderdag van 8.00 tot 20.00 uur. Hebt u vragen over het plan, maak dan een afspraak via www.tilburg.nl of bel 14 013.

Zienswijzen ontwerp bestemmingsplan

Eenieder kan, gedurende de genoemde termijn, schriftelijk dan wel mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerp kenbaar maken bij de gemeenteraad. De raad zal bij vaststelling van het plan ook een besluit nemen op de ingebrachte zienswijzen.

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad, postbus 90155, 5000 LH te Tilburg, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Werklandschap Wijkevoort 2020’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer 013 542 82 61. Ook is het mogelijk om via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen uw zienswijze in te dienen.

Zienswijzen Milieueffectrapport

Voor het bestemmingsplan Werklandschap Wijkevoort 2020 is een milieueffectrapport (MER) opgesteld en heeft de instemming van het college . Het MER ligt eveneens gedurende bovengenoemde termijn ter inzage. Zienswijzen kunnen worden ingediend door eenieder. Een schriftelijke zienswijze kan worden gericht aan de gemeenteraad, postbus 90155, 5000 LH te Tilburg, onder vermelding van "Zienswijze MER Wijkevoort". Voor het indienen van een mondelinge zienswijze, kan een afspraak worden gemaakt met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer 013-542 8261. Ook is het mogelijk om via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen een zienswijze in te dienen.

Zienswijzen ontwerpexploitatieplan

Belanghebbenden kunnen, gedurende de genoemde termijn, schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijzen over het ontwerpexploitatieplan kenbaar maken bij de gemeenteraad. De raad zal bij vaststelling van het exploitatieplan tevens een besluit nemen op de ingebrachte zienswijzen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de Gemeenteraad, Postbus 90155, 5000 LH te Tilburg, onder vermelding van 'Zienswijze ontwerpexploitatieplan Wijkevoort”. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer 013-5428448. Ook is het mogelijk om via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen uw zienswijze in te dienen. 

Inspraak Ontwikkelleidraad Werklandschap Wijkevoort

Belanghebbenden kunnen, gedurende de genoemde termijn, schriftelijk hun inspraakreactie geven op de ontwikkelleidraad. Deze inspraakreactie kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, afdeling Ruimte, Postbus 90155, 5000 LH te Tilburg, onder vermelding van 'Inspraakreactie ontwikkelleidraad Wijkevoort'. Het college legt de ontwikkelleidraad aan de raad voor om het vast te laten stellen. Voor het indienen van een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer 06-25768261. Ook is het mogelijk om via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen uw reactie in te dienen.

Tilburg, 2 april 2021

Het college,

mr. A. van Berckel-van de Langemheen MBA drs. Th.L.N. Weterings

gemeentesecretaris burgemeester

Naar boven