Verleende omgevingsvergunning en besluit hogere grenswaarden Mimosastraat 4

Logo Zwijndrecht

Burgemeester en wethouders van Zwijndrecht maken bekend dat zij een omgevingsvergunning (2019-052-U) hebben verleend met toepassing van artikel 2.12 lid 1 onder a onder 3º van de Wet algemene bepaling omgevingsrecht (Wabo) voor de realisatie van zes patiowoningen op de plek van de nevenruimten van de voormalige St. Petruskerk aan de Mimosastraat 4. Het gaat hierbij om het afwijken van het bestemmingsplan met een uitgebreide procedure Wabo voor de activiteiten 'Bouwen' en 'Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening'. Burgemeester en wethouders van Zwijndrecht hebben tevens besloten hogere grenswaarden Wet geluidhinder vast te stellen. Dit besluit is nodig omdat de nieuwe woningen een hogere geluidbelasting zullen ondervinden ten gevolge van wegverkeerslawaai van de A16 (maximaal 49 dB) en industrielawaai (maximaal 53 dB(A)).

Inzage

De verleende omgevingsvergunning (identificatienummer NL.IMRO.0642.WA07Mimosastr-3001) en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden liggen met bijbehorende stukken vanaf 14 januari 2021 gedurende zes weken ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 3, Zwijndrecht. De aangepaste openingstijden van het gemeentehuis zijn:

- Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag van 9.00-11.00 uur

- Woensdag van 15.00-20.00 uur

Om de stukken op het gemeentehuis in te zien, dient u een afspraak te maken door een e-mail te sturen aan: vergunningen@zwijndrecht.nl of telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer 14 078).

De omgevingsvergunning is ook in te zien op www.zwijndrecht.nl (onder inwoners à bestemmingsplannen à omgevingsvergunningen (uitgebreide procedure) en daarnaast is de omgevingsvergunning te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder vermelding van bovengenoemd identificatienummer.

Beroep en voorlopige voorziening omgevingsvergunning

Tegen het genoemde besluit kan een belanghebbende die niet verweten kan worden dat hij/zij niet op tijd een zienswijze heeft ingediend, beroep instellen. Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener; dagtekening; omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Degene die beroep instelt, kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter, sector bestuursrecht. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Beroep hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Tegen het genoemde besluit kan een belanghebbende die niet verweten kan worden dat hij/zij niet op tijd een zienswijze heeft ingediend, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. U doet dat door een brief te sturen aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Zwijndrecht, 13 januari 2021

 

Naar boven