Besluit van de algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland van 25 maart 2021, nr. MD202120INSTAC, houdende wijziging van het Besluit ondermandaat, volmacht en machtiging voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat 2019

De algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland,

Gelet op artikel 19, eerste en derde lid, van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZK 2019 en de schriftelijke toestemming van de secretaris-generaal, bedoeld in artikel 19, derde lid, van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging EZK, d.d. 14 maart 2018, nr. 20292799;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Besluit ondermandaat, volmacht en machtiging voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat 2019 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd:

a. In onderdeel c vervalt ‘de projectdirecteur Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen,’.

b. In onderdeel f vervalt ‘de afdelingen van de projectdirectie Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen,’.

B

Artikel 2, tweede lid, komt te luiden:

  • 2. Aan de directeuren en de plaatsvervangend directeur Financiën, Informatiemanagement en Facilitaire Zaken wordt, ieder voor zich, voor de onder hen ressorterende medewerkers, ondermandaat, volmacht en machtiging verleend voor P&O-aangelegenheden, met inbegrip van de volgende aangelegenheden:

    • a. het aanbieden en het beëindigen van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde of bepaalde tijd;

    • b. het opdragen van een andere functie;

    • c. het opdragen van tijdelijke andere werkzaamheden;

    • d. het toekennen van een hogere salarisschaal;

    • e. het toekennen van beloningen;

    • f. het afnemen van de eed en belofte.

C

Artikel 3, tweede lid, onderdeel h, komt te luiden:

  • h. het verlenen van vakantie en van kortdurend verlof, bedoeld in de hoofdstukken 4, 5 en 14 van de CAO Rijk en in de Wet arbeid en zorg;

D

Artikel 4, eerste lid, komt te luiden:

Aan de teammanagers van de lijnafdelingen wordt, ieder voor zich, ondermandaat, volmacht en machtiging verleend voor aangelegenheden op hun werkterrein met dien verstande dat het aangaan van financiële verplichtingen die ten laste komen van het beleidsbudget, een bedrag van € 750.000 per verplichting niet te boven gaat, het aangaan van financiële verplichtingen die ten laste komen van de directe uitvoeringskosten, een bedrag van€ 25.000 per verplichting niet te boven gaat en het aangaan van financiële verplichtingen die ten laste komen van de corporate kosten, een bedrag van € 300 per verplichting niet te boven gaat.

E

Artikel 6, eerste lid, komt te luiden:

Aan de teammanagers van de stafafdelingen wordt, ieder voor zich, ondermandaat, volmacht en machtiging verleend voor aangelegenheden op hun werkterrein, met uitzondering van het aangaan van financiële verplichtingen die ten laste komen van het beleidsbudget, en met dien verstande dat het aangaan van financiële verplichtingen die ten laste komen van de directe uitvoeringskosten, een bedrag van € 25.000 per verplichting niet te boven gaat en het aangaan van financiële verplichtingen die ten laste komen van de corporate kosten, een bedrag van € 300 per verplichting niet te boven gaat.

F

Artikel 4, tweede lid, onderdeel c, komt te luiden:

  • c. het verlenen van vakantie en van kortdurend verlof, bedoeld in de hoofdstukken 4, 5 en 14 van de CAO Rijk en in de Wet arbeid en zorg;

G

In de artikelen 5, vierde lid, en 6, vierde lid, wordt ‘Facilitair Bedrijf’ vervangen door ‘Facilitaire Zaken’.

H

In artikel 6, vijfde lid, wordt ‘Financiën, Informatiemanagement en Facilitaire Zaken’ vervangen door ‘Financiën & Control’.

I

In artikel 7, eerste lid, onderdeel a, wordt ‘het nemen van beslissingen op bezwaarschriften’ vervangen door ‘het nemen van beslissingen op bezwaarschriften en het in overeenstemming met de bevoegde afdelingsmanager van de lijnafdeling aangaan van mediation- en vaststellingsovereenkomsten’.

J

In artikel 7, vierde lid, onderdelen a en b, wordt ‘een bedrag van € 1.250’ vervangen door ‘een bedrag van € 2.750’.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 25 maart 2021

A. Choho Algemeen directeur Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen 6 weken na de dag van dagtekening van deze Staatscourant een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, t.a.v. de afdeling Juridische Zaken, Postbus 40219, 8004 DE Zwolle.

Naar boven