Weigering omgevingsvergunning en weigering verklaring van geen bedenkingen “Appelgaard te Driebergen-Rijsenburg”

Logo Utrechtse Heuvelrug

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken bekend dat met ingang van 6 april 2021 gedurende zes weken (t/m 18 mei 2021) het besluit tot weigering van de omgevingsvergunning voor de bouw van een supermarkt aan de Appelgaard te Driebergen en de daarop betrekking hebbende stukken voor een ieder ter inzage liggen (identificatienummer: NL.IMRO.1581.DBGappelgaard-VV01).

Zienswijzen

In het kader van de uitgebreide voorbereidingsprocedure als bedoeld in artikel 2.12, lid 1, onder a., onder 3° Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), waarbij wordt gevraagd om af te wijken van het bestemmingsplan, hebben het ontwerpbesluit tot verlening van de omgevingsvergunning en het ontwerpbesluit van de gemeenteraad tot weigering van de verklaring van geen bedenkingen gedurende zes weken voor iedereen ter inzage gelegen. Tegen beide ontwerpbesluiten zijn zienswijzen ingediend. Voor elk besluit is daarom een aparte nota beantwoording zienswijzen opgesteld.

Het college van burgemeester en wethouders heeft in zijn vergadering van 16 februari 2021 de nota beantwoording zienswijzen ontwerp omgevingsvergunning vastgesteld.

Tevens heeft het college besloten de omgevingsvergunning te weigeren op grond van artikel 2.10, lid 1 onder d van de Wabo, omdat het plan niet voldoet aan redelijke eisen van welstand.

Weigering verklaring van geen bedenkingen

In zijn vergadering van 25 maart 2021heeft de gemeenteraad de nota beantwoording zienswijze over de ontwerpverklaring van geen bedenkingen vastgesteld. Dit heeft niet geleid tot wijziging van het ontwerpbesluit en de gemeenteraad heeft de verklaring van geen bedenkingen daarom definitief geweigerd. Dit raadsbesluit maakt onderdeel uit van het definitieve besluit tot weigering van de omgevingsvergunning, zoals dat wordt gepubliceerd.

Hoe kunt u d it besluit inzien of raadplegen?

U kunt de aanvraag en het besluit tot weigering van de omgevingsvergunning, waarvan het raadsbesluit tot weigering van de verklaring van geen bedenkingen onderdeel uitmaakt, binnen de genoemde termijn inzien in het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn tijdens de openingsuren.

Het besluit is ook raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ga naar www.heuvelrug.nl/terinzage. Hier vindt u de digitale koppelingen naar het plan.

Hoe kunt u reageren?

Binnen zes weken (de beroepstermijn) kan tegen het besluit tot weigering van de omgevingsvergunning beroep worden ingesteld door:

• een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen één van de ontwerpbesluiten kenbaar heeft gemaakt;

• een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat hij of zij niet tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht tegen de ontwerpbesluiten.

Beroep kan worden ingediend bij de Rechtbank Midden-Nederland, sector Bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de rechtbank. Wij wijzen u erop dat er bij het instellen van beroep c.q. het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening griffierechten zijn verschuldigd. U kunt deze griffierechten vinden op www.rechtspraak.nl.

Inwerkingtreden van de omgevingsvergunning

Het besluit treedt in werking de eerste dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

 

Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Naar boven