Bestemmingsplan Magelhaenstraat e.o. (Parkweelde 3)

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders van Amersfoort maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, het bestemmingsplan Magelhaenstraat e.o. (Parkweelde 3) voor iedereen ter inzage ligt vrijdag 2 april tot en met donderdag 13 mei 2021. Tegelijk met het bestemmingsplan ligt ook ter inzage het besluit hogere grenswaarden, overeenkomstig artikel 110a Wet geluidhinder in verband met het vaststellen van zogenaamde Hogere grenswaarden Wet geluidhinder (Wgh).

Inhoud van het bestemmingsplan

Het plangebied van het bestemmingsplan Magelhaenstraat e.o. (Parkweelde 3) ligt in de wijk Kruiskamp, tussen de Ringweg Kruiskamp, de Magelhaenstraat, de Van Randwijcklaan en de Bartolomeus Diasstraat. Midden door dit gebied loopt de Vasco da Gamastraat.

Het plangebied omvat in de huidige situatie 224 appartementen aan de Magelhaenstraat en omgeving en 16 grondgebonden woningen aan de Leif Eriksonsstraat. Deze 240 bestaande woningen worden gesloopt, omdat ze niet meer voldoen aan de wensen van deze tijd. Het bestemmingsplan Magelhaenstraat e.o. (Parkweelde 3) maakt de bouw van 400 nieuwe woningen mogelijk. Het gaat om ongeveer 80 woningen in het middensegment, de overige 320 woningen zijn sociale huurwoningen.

Vaststelling

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 10 december 2020 tot en met 20 januari 2021 ter inzage gelegen. In deze periode zijn 5 zienswijzen ontvangen tegen het ontwerpbestemmingsplan, waarvan 1 door 31 personen is ondertekend en 1 door 46 personen. Daarnaast is 1 zienswijze ontvangen tegen het ontwerpbesluit Hogere grenswaarden Wet geluidhinder, dat gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage heeft gelegen.

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan op 23 maart 2021 gewijzigd vastgesteld, waarbij de ingediende zienswijzen zijn meegenomen in de besluitvorming. De zienswijzen geven aanleiding tot het aanbrengen van wijzigingen. Ook zijn er enkele ambtshalve wijzigingen aangebracht in het ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen leiden niet tot een ander plan. Met de wijzigingen kan het stedenbouwkundig plan nog steeds worden uitgevoerd, het bestemmingsplan wordt verbeterd met het doorvoeren van de wijzigingen.

De zienswijze tegen het ontwerpbesluit Hogere grenswaarden Wet geluidhinder (Wgh) geeft geen aanleiding tot het aanbrengen van wijzigingen.

Procedure bestemmingsplan

Van vrijdag 2 april tot en met donderdag 13 mei 2021 liggen het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken ter inzage in de publiekshal van het stadhuis, Stadhuisplein 1. Het bestemmingsplan kan worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie NL.IMRO.0307.BP00194-0301) en via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen.

Binnen de periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend, belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijze geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerpbestemmingsplan en belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van uw beroepschrift moet u griffierecht betalen. Ga voor meer informatie over het instellen van beroep en het griffierecht naar www.raadvanstate.nl, of neem telefonisch contact op via telefoonnummer 070- 426 4426.

Het besluit van de gemeenteraad van Amersfoort treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Een eventueel beroep schorst de werking van het plan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, op bovenstaand adres.

Procedure besluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai

Op grond van artikel 145 Wet geluidhinder begint de termijn voor het indienen van een beroepschrift tegen het besluit tot vaststelling van een hogere waarde met ingang van de dag waarop beroep kan worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Magelhaenstraat e.o. (Parkweelde 3) (zie hierboven).

Binnen de periode van terinzagelegging kan de belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijze geen zienswijze kenbaar hebben kunnen maken over het ontwerpbesluit in beroep gaan tegen ons besluit. Dit kan op dezelfde wijze als bij het bestemmingsplan, zie hiervoor.

 

Naar boven