Ontwerpbestemmingsplan "Buitengebied Hof van Twente, herziening Larenseweg 34-34a Markelo".

Logo Hof van Twente

Van 1 april 2021 tot en met 12 mei 2021 ligt het ontwerpbestemmingsplan "Buitengebied Hof van Twente, herziening Larenseweg 34-34a Markelo" voor een ieder ter inzage.

Aan de Larenseweg 34-34a te Markelo bevindt zich een varkens- en rundveehouderij. Initiatiefnemers doen mee aan de warme sanering voor varkenshouderijen. Voorwaarde voor de regeling is dat er planologisch geen intensieve veehouderij meer mogelijk is op het adres. Deze herziening van het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat er een grondgebonden agrarisch bedrijf resteert aan de Larenseweg 34a (35 zoogkoeien en 40 jongvee) met de verplaatsing van een werktuigenberging. Omdat aanvrager een sloopvoucher aanvraagt, zal er geen uitbreidingsruimte zijn in het bouwvlak. Aan de Larenseweg 34 Markelo wordt een woonbestemming gerealiseerd met de mogelijkheid voor een (nieuw) bijgebouw van 450 m2.

Er wordt in totaal 1953 m2 aan landschapsontsierende vrijkomende agrarische bebouwing gesloopt.

Het ontwerpbestemmingsplan is in te zien:

Tijdens de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling (op afspraak) een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor.

31 maart 2021.

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente,

drs. H.A.M. Nauta-van Moorsel MPM, burgemeester,

drs. D. Lacroix, secretaris.

Naar boven