Ontwerpbestemmingsplan I Blixembosch 2007 (Vuurvogel) en ontwerp-omgevingsvergunning voor het bouwen van 14 woningen

Logo Eindhoven

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat vanaf 1 april 2021 ter inzage liggen:

  • 1.

    het ontwerp van het bestemmingsplan I Blixembosch 2007 (Vuurvogel);

  • 2.

    de ontwerp-omgevingsvergunning voor het bouwen van 14 woningen, nummer V19/39082.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het realiseren van 14 grondgebonden woningen ter plaatse van de voormalige basisschool De Vuurvlinder, gelegen tussen de straten Vuurvogel en Tovermolen en grenzend aan Dwaallichtje. Het bestaande schoolgebouw zal hiervoor worden gesloopt.

De aanvraag omgevingsvergunning betreft het bouwen van 14 woningen op de locatie Vuurvogel, Dwaallichtje en Tovermolen (ongenummerd).

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de gemeentelijke coördinatieverordening maakt het mogelijk dat plannen die vastgesteld moeten worden om een ruimtelijke ontwikkeling mogelijk te maken en de verschillende besluiten die ten behoeve van die ruimtelijke ontwikkeling genomen moeten worden tegelijk worden voorbereid en bekend gemaakt. De aanvrager heeft op grond van de coördinatieverordening verzocht om naast de vereiste herziening van het bestemmingsplan ook de ingediende aanvraag om een omgevingsvergunning gecoördineerd te behandelen.

Inzage

Het ontwerp van het bestemmingsplan I Blixembosch 2007 (Vuurvogel), het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken, liggen met ingang van donderdag 1 april 2021 tot en met woensdag 12 mei 2021 ter inzage. U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien bij het Inwonersplein in het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Eindhoven.

De aanverwante ontwerp omgevingsvergunning is op de gemeentelijke website integraal beschikbaar. Deze stukken liggen digitaal ter inzage bij het Inwonersplein in het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Eindhoven.

De openingstijden van het Inwonersplein zijn op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Daarnaast kunt u het ontwerp van het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de directe link:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0772.80375-0201 

De bronbestanden kunt u vinden via: https://digitaleplannen.nl/0772/manifest.html.

Zienswijzen

Tijdens de genoemde termijn is het voor iedereen mogelijk om een zienswijze in te dienen met betrekking tot het ontwerp van het bestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit omgevingsvergunning. Dit kan digitaal, schriftelijk of mondeling. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke documenten (ontwerpbestemmingsplan en/of ontwerpbesluit omgevingsvergunning) deze betrekking heeft.

Een schriftelijke zienswijze moet zijn voorzien van een datum, naam, adres en handtekening. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar:

De gemeenteraad van Eindhoven, t.a.v. het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.

Het digitaal indienen van een zienswijze kan uitsluitend met het formulier dat hiervoor beschikbaar is op de gemeentelijke website via de directe link www.eindhoven.nl/zienswijze. Zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend.

Wilt u liever mondeling een zienswijze indienen (uitsluitend telefonisch vanwege het Coronavirus) dan dient u vóór 5 mei 2021 een afspraak te maken met mevrouw S. Schellekens via telefoonnummer (040) 238 64 22.

Eindhoven 1 april 2021

Naar boven