Ontwerpbestemmingsplan IJsseldijk-Noord 407, Ouderkerk aan den IJssel

Logo Krimpenerwaard

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘IJsseldijk-Noord 407, Ouderkerk aan den IJssel’ met ingang van 31 maart 2021 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

Ligging en beschrijving plan

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het perceel IJsseldijk-Noord 407 in Ouderkerk aan de IJssel. Met het plan komt het agrarische bouwperceel te vervallen. Het deel van het bouwperceel tussen de IJsseldijk-Noord en de Bakwetering krijgt een woonbestemming. Daar wordt de karakteristieke bedrijfswoning gesplist in twee woningen en wordt een woning mogelijk gemaakt in een karakteristiek schuur. In het melklokaal wordt een Bed&Breakfast toegestaan en een voormalige veestal blijft behouden voor hobbymatig agrarisch gebruik. Diverse overige bebouwing wordt gesloopt/verwijderd en een ten oosten van de Bakwetering gelegen paardenbak wordt verwijderd.

Zienswijzen

Vanaf woensdag 31 maart 2021 ligt het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken gedurende zes weken ter inzage bij het Klantcontactcentrum het gemeentehuis, Dorpsplein 8 in Stolwijk. In verband met de maatregelen tegen Corona zijn er aangepaste openingstijden. Dit betekent dat ook de mogelijkheden om het plan in te zien aangepast zijn. Het inzien kan van maandag t/m vrijdag op afspraak. Een afspraak kunt u maken via het algemene nummer van de gemeente Krimpenerwaard, tel.nr. 14 0182.  

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken kunt u ook bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl onder het volgende planidentificatienummer (plan-ID):

NL.IMRO.1931.BP2008BG045-ON01.

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen bij de gemeenteraad, postbus 51, 2820 AB Stolwijk. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer M. Loos van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 14 0182 of info@Krimpenerwaard.nl.

Stolwijk, 30 maart 2021

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard,

J. Hennip, gemeentesecretaris

mr. R.S. Cazemier, burgemeester

 

Naar boven