Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Parapluherziening 2019 – BAG en uitgebreide omgevingsvergunningen” en besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Logo Lochem

 

NL.IMRO.0262.bu ParapluBAGenRO- BP 4 1

 

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van Lochem in zijn vergadering van 22 maart 2021 het bestemmingsplan “Parapluherziening 2019 – BAG en uitgebreide omgevingsvergunningen” gewijzigd heeft vastgesteld. Op 26 februari 2021 heeft het college van burgemeester en wethouders van Lochem een bijbehorend besluit genomen ter vaststelling van hogere grenswaarde op grond van de Wet geluidhinder.

Bestemmingsplan en hogere grenswaarde

Het bestemmingsplan “Parapluherziening 2019 – BAG en uitgebreide omgevingsvergunningen” beoogt voor negentig locaties de planologische regeling uit de verschillende geldende bestemmingsplannen in overeenstemming te brengen met de vergunde situatie zoals die is vastgelegd in de Basisadministratie Adressen en Gebouwen (BAG). Daarnaast beoogt het plan voor zeventien locaties, waarvoor een uitgebreide omgevingsvergunning is verleend, een actueel planologisch toetsingskader te bieden. Het besluit hogere grenswaarde is nodig omdat voor Hanzeweg 27a in Lochem niet kan worden voldaan aan de voorkeursgrenswaarde voor wat betreft geluid van het gezoneerde industrieterrein ‘Kwinkweerd-Goorseweg’. Er kan wel worden voldaan aan de maximaal vast te stellen hogere waarde van 55 dB(A).

Wijzingen bestemmingsplan

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn enkele wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan. Deze wijzigingen komen voort uit de ingebrachte zienswijzen. Het gaat om de volgende wijzigingen:

  • Voor het plandeel Ehzerallee 16-16a-18-18a-20 Almen is het maximum aantal wooneenheden gewijzigd van 4 naar 5.

  • De plandelen Horstweg 6-6a Laren en Brenschutte 2-2a Laren zijn uit het bestemmingsplan verwijderd.

 

 

Ter Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan “Parapluherziening 2091 – BAG en uitgebreide omgevingsvergunning” en het besluit voor een hogere grenswaarde liggen met ingang van 1 april 2021 voor de duur van zes weken tot en met 12 mei 2021 ter inzage.

Het vastgestelde bestemmingsplan kan gedurende de hiervoor genoemde termijn worden ingezien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website klikt u op de knop "Zoeken plannen", waarna u de mogelijkheid heeft het bestemmingsplan op te roepen via het invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer (NL.IMRO.0262.buParapluBAGenRO-BP41).

Op www.lochem.nl, tabblad ‘Woning, bouw en verbouw’ onder ‘Stukken inzien’ kunt u een directe link vinden naar de plaats waar het bestemmingsplan digitaal kan worden ingezien. Tevens kunt u het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden inzien op afspraak bij de publieksbalie, Hanzeweg 8 in Lochem en Hoofdstraat 45 in Gorssel (standaard digitaal of op verzoek op papier).

Beroep

Als u het niet eens bent met het bestemmingsplan en/of het besluit hogere grenswaarde, kunt u daartegen beroep instellen. U kunt beroep instellen als één van de volgende situaties voor u van toepassing zijn:

  • 1.

    U ben belanghebbende en heeft eerder een zienswijze tegen het ontwerp van het bestemmingsplan ingediend bij de gemeenteraad en/of een zienswijze ingediend tegen het besluit hogere grenswaarde bij het college van burgemeester en wethouders.

  • 2.

    U bent belanghebbende en u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om eerder een zienswijzen bij de gemeenteraad en/of het college van burgemeester en wethouders in te dienen.

  • 3.

    U heeft geen zienswijze ingediend en kunt aantonen door de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan in een ongunstiger positie te worden gebracht.

 

U gaat in beroep tegen het besluit van de gemeenteraad of het besluit van het college van burgemeester en wethouders door binnen de hiervoor genoemde termijn een brief te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 AE Den Haag. U kunt ook via internet beroep instellen. Meer informatie hierover staat op de website www.raadvanstate.nl (digitaal loket).

 

Het besluit van de gemeenteraad en het besluit van burgemeester en wethouders treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde termijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 AE Den Haag, waardoor het besluit niet in werking treedt totdat op het verzoek is beslist. U kunt ook via internet beroep instellen. Meer informatie hierover staat op de website www.raadvanstate.nl (digitaal loket).

Informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de afdeling publiekscontacten, Hanzeweg 8 in Lochem, telefoon (0573) 289 222.

Naar boven