Ontwerpbestemmingsplan Bentwijck, Benthuizen en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Logo Alphen aan den Rijn

Rectificatie

In de Staatscourant van vorige week was aangekondigd dat onderstaand document vanaf 25 maart ter inzage zou liggen. Hierin ontbrak het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder. Dit is in deze publicatie hersteld. Hieronder treft u de juiste informatie aan. Excuses voor het ongemak.

Ontwerpbestemmingsplan Bentwijck, Benthuizen en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt op grond van artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening, in samenhang met artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat op 16 maart 2021 het ontwerpbestemmingsplan ‘Bentwijck’ is vastgesteld. Dit bestemmingsplan maakt het oprichten van tweehonderd woningen en een brede school mogelijk. Ook is het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder (Wgh) vastgesteld voor twintig woningen in het zuidelijke gedeelte van Bentwijck.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied Bentwijck ligt in de plaats Benthuizen en bevindt zich ten oosten van de straten Croesinck en de Bentlanden. In westelijke richting wordt het plangebied begrensd door het bedrijventerrein Verbreepark. In zuidelijke richting wordt het plangebied begrensd door de Bentwoudlaan; in noordelijke richting door de Heerewegh. De percelen Heerewegh 30 en 34 maken onderdeel uit van het plangebied. Deze krijgen een woonbestemming. Voor het perceel Heerewegh 30 wordt een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om achttien woningen mogelijk te maken.

Ontwerpbesluit vaststellen hogere waarden Wet geluidhinder

Omdat het geluidsniveau op de gevels van twintig woningen vanwege het wegverkeer op de Bentwoudlaan hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde van 48 dB die staat in de Wet geluidhinder, wordt gebruik gemaakt van de in de Wet geluidhinder genoemde mogelijkheid om ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde tot maximaal 50 dB.

Hoe kunt u het plan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan met identificatienummer NL.IMRO.0484.BHbentwijck-ON01 met bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit hogere waarden Wgh liggen vanaf donderdag 1 april 2021 tot en met woensdag 12 mei 2021 op de volgende locaties ter inzage:

  • informatiebalie van het gemeentehuis, Stadhuisplein 1, Alphen aan den Rijn. Vanwege het coronavirus kunt u het gemeentehuis alleen op afspraak bezoeken. Neemt u hiervoor contact op via telefoonnummer 14 0172.

  • op www.ruimtelijkeplannen.nl, via het zoekvak ID, onder vermelding van NL.IMRO.0484.BHbentwijck-ON01

Hoe kunt u reageren tegen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder?

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen een schriftelijk of mondeling een zienswijze met redenen tegen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder indienen.

Ontwerpbestemmingsplan

Een schriftelijke zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan richt u aan de gemeenteraad van de Gemeente Alphen aan den Rijn.

  • Digitaal kan dat via het formulier ‘Zienswijze bestemmingsplan indienen’ op https://www.alphenaandenrijn.nl/Onlineregelen/Zienswijze_bestemmingsplan_indienen.

  • Hiervoor heeft u DigiD nodig of u vult uw organisatiegegevens in. In het formulier geeft u duidelijk aan dat het om het ontwerpbestemmingsplan ‘Bentwijck’ gaat met zaaknummer 359409.

  • Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. Vermeld in uw reactie duidelijk uw naam, adres en contactgegevens en geef aan dat het om het ontwerpbestemmingsplan ‘Bentwijck’ gaat met zaaknummer 359409.

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Een schriftelijke zienswijze op het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder richt u aan het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn, onder vermelding van ‘zienswijze hogere waarden Bentwijck’.

Voor het doorgeven van een mondelinge zienswijze of voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Officemanagement van team Ruimte van Gemeente Alphen aan den Rijn, via telefoonnummer 14 0172. Van uw mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, Alphen aan den Rijn, 31 maart 2021

Naar boven