Ontwerp paraplubeheersverordening woningsplitsing, kamerverhuur en toeristische verhuur

Logo Zaanstad

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat met ingang van 1 april 2021 voor een periode van zes weken (dus tot en met 12 mei 2021) op grond van de Inspraakverordeningis opengesteld voor inspraak:

 

  • De ontwerp paraplubeheersverordening woningsplitsing, kamerverhuur en toeristische verhuur.

Inhoud ontwerp paraplubeheersverordening

Zaanstad krijgt steeds vaker te maken met het splitsen van woningen, kamerverhuur en toeristische verhuur. Dit levert extra woonruimte op voor bijvoorbeeld studenten, jongeren en arbeidsmigranten, maar tegelijkertijd zijn er negatieve gevolgen doordat een deel van de woningvoorraad niet meer beschikbaar is voor andere huishoudens zoals gezinnen. Bovendien betekent het een extra druk op de leefbaarheid in de wijk door extra parkeerdruk en geluidsoverlast.

 

In de paraplubeheersverordening wordt een verbod ingesteld voor woningsplitsing en kamerverhuur. Met een omgevingsvergunning kan daarvan worden afgeweken, waardoor kamerbewoning en woningsplitsing in bepaalde gevallen wel mogelijk kan worden gemaakt. Voor toeristische verhuur worden in deze paraplubeheersverordening regels vastgelegd. Zo geldt onder andere dat binnen de gemeente Zaanstad maximaal 4 personen gebruik mogen maken van een bed & breakfast gelegenheid.

 

De ontwerp paraplubeheersverordening is van toepassing op het gehele grondgebied van de gemeente Zaanstad met uitzondering van de gebieden waarvoor het ontwerp paraplubestemmingsplan woningsplitsing, kamerverhuur en toeristische verhuur geldt.

 

Ter visie

De ontwerp paraplubeheersverordening ligt op grond van de Inspraakverordening op de volgende wijzen ter visie:

  • Elektronisch via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl

  • Als pdf-bestand op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘beheersverordening’);

  • In papieren vorm via de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden: maandag, woensdag en donderdag van 8.30 - 16.00 uur, dinsdag van 13:30 - 16:00 uur en vrijdag van 08:30 - 12:00 uur. Aanbevolen wordt om eerst telefonisch een afspraak te maken: tel. 14 075.

 

Besluitnummer

  • De ontwerp paraplubeheersverordening heeft het identificatienummer NL.IMRO.0479.STED3888BV-0001.

Inspraak

Gedurende de termijn van de tervisielegging kunnen ingezetenen en belanghebbenden een inspraakreactie over de ontwerp paraplubeheersverordening indienen.

  • Schriftelijke inspraakreacties over de ontwerp paraplubeheersverordening moeten gestuurd worden naar het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad, postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘inspraakreactie paraplubeheersverordening woningsplitsing, kamerverhuur en toeristische verhuur’.

 

Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie vult u het contactformulier in op www.zaanstad.nl, dan nemen wij contact met u op.

 

Digitaal verzonden inspraakreacties (bijvoorbeeld per e-mail) worden niet in behandeling genomen.

 

Zaandam, 31 maart 2021

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven