Ontwerp paraplubestemmingsplan woningsplitsing, kamerverhuur en toeristische verhuur

Logo Zaanstad

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat met ingang van 1 april 2021 voor een periode van zes weken (dus tot en met 12 mei 2021) ter inzage ligt:

 

  • Het ontwerp paraplubestemmingsplan woningsplitsing, kamerverhuur en toeristische verhuur.

Inhoud ontwerp paraplubestemmingsplan

Zaanstad krijgt steeds vaker te maken met het splitsen van woningen, kamerverhuur en toeristische verhuur. Dit levert extra woonruimte op voor bijvoorbeeld studenten, jongeren en arbeidsmigranten, maar tegelijkertijd zijn er negatieve gevolgen doordat een deel van de woningvoorraad niet meer beschikbaar is voor andere huishoudens zoals gezinnen. Bovendien betekent het een extra druk op de leefbaarheid in de wijk door extra parkeerdruk en geluidsoverlast.

 

In het ontwerp paraplubestemmingsplan wordt een verbod ingesteld voor woningsplitsing en kamerverhuur. Met een omgevingsvergunning kan daarvan worden afgeweken, waardoor kamerbewoning en woningsplitsing in bepaalde gevallen wel mogelijk kan worden gemaakt. Voor toeristische verhuur worden in dit paraplubestemmingsplan regels vastgelegd. Zo geldt onder andere dat binnen de gemeente Zaanstad maximaal 4 personen gebruik mogen maken van een bed & breakfast gelegenheid.

 

Het ontwerp paraplubestemmingsplan is van toepassing op het gehele grondgebied van de gemeente Zaanstad met uitzondering van de gebieden waarvoor een beheersverordening geldt.

 

Inzage

Het ontwerp paraplubestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen ter inzage als pdf-bestanden op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘bestemmingsplan’).

 

Het ontwerp paraplubestemmingsplan ligt tevens ter inzage op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Wilt u meer informatie of wilt u papieren stukken inzien? Vult u dan het contactformulier in op www.zaanstad.nl, dan nemen wij contact met u op.

 

Besluitnummer

  • Het ontwerp paraplubestemmingsplan heeft het identificatienummer NL.IMRO.0479.STED3887BP-0201.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een ieder een zienswijze over het ontwerp paraplubestemmingsplan indienen.

  • Schriftelijke zienswijzen over het ontwerp paraplubestemmingsplan moeten gestuurd worden naar gemeenteraad van Zaanstad, postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze paraplubestemmingsplan woningsplitsing, kamerverhuur en toeristische verhuur’.

 

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze vult u het contactformulier in op www.zaanstad.nl, dan nemen wij contact met u op.

 

Digitaal verzonden zienswijzen (bijvoorbeeld per e-mail) worden niet in behandeling genomen.

 

Zaandam, 31 maart 2021

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven