Gemeente Haarlem - ter inzage leggen ontwerpbesluiten - Aart van der Leeuwstraat e.o., Haarlem

Logo Haarlem

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken bekend dat de volgende ontwerpbesluiten gelijktijdig ter inzage liggen.

  • 1.

    het ontwerpbestemmingsplan Aart van der Leeuwstraat e.o. (identificatienummer

    NL.IMRO.0392.BP7120006-on01)

  • 2.

    het ontwerpbeeldkwaliteitsplan Aart van der Leeuwstraat e.o.;

  • 3.

    de ontwerp-hogere waarden voor de geluidsbelasting vanwege wegverkeerslawaai.

Doel

Pré Wonen wil 224 verouderde portiekflats rond de Aart van der Leeuwstraat slopen en vervangen door circa 280 sociale huurwoningen. Het bestemmingsplan biedt in samenhang met het besluit hogere waarden geluidshinder een actueel juridisch-planologisch kader voor de herontwikkeling van deze locatie tot een hoogwaardige stedelijke omgeving. Het beeldkwaliteitsplan geeft als aanvulling op de Nota Ruimtelijke Kwaliteit kaders voor de gewenste beeldkwaliteit voor het project.

Ter inzage

De ontwerpbesluiten met de bijbehorende stukken liggen vanaf woensdag 31 maart tot en met dinsdag 11 mei 2021 ter inzage.:

  • Op de gemeentelijke website: de besluitenlijst van BenW van datum 23 maart 2021 onder besluitpunt 16.

  • In de publiekshal Raakspoort, Zijlvest 39 in Haarlem. De gemeente werkt momenteel uitsluitend op afspraak. U kunt een afspraak maken bij voorkeur via de website www.haarlem.nl of anders via het telefoonnummer 14023. Wij adviseren u bij het maken van de afspraak rekening te houden met de termijn waarbinnen beroep kan worden ingediend.

Digitale inloopavond

Gemeente Haarlem organiseert in verband met covid-19 een online informatiebijeenkomst op woensdag 21 april 2021 van 19.30 tot 20.30 uur. De gemeente is aanwezig om het beeldkwaliteitsplan en het bestemmingsplan toe te lichten en vragen te beantwoorden. U kunt zich aanmelden per e-mail via projecten@haarlem.nlonder vermelding van ‘Project Aart van der Leeuwstraat’ om dit bij te wonen. Een dag voordat de digitale bijeenkomst plaatsvindt, ontvangt u een link naar de online bijeenkomst en een handleiding hoe in te loggen.

Zienswijzen

Iedereen mag tijdens de inzagetermijn zienswijzen naar voren brengen over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbeeldkwaliteitsplan. Tegen het ontwerpbesluit hoger waarden geluid mogen uitsluitend belanghebbenden zienswijzen naar voren brengen.

Dit kan via het emailadres projecten@haarlem.nl onder vermelding van zienswijzen Aart van de Leeuwstraat e.o. Schriftelijke zienswijzen stuurt u naar Postbus 511, 2003 PB in Haarlem, aan de dhr. K. Glas. Uw zienswijze dient voorzien te zijn van uw naam, adres, datum en de naam van het ontwerpbesluit. Neem voor mondelinge zienswijzen contact op met de behandelend ambtenaar op tel. 023- 511 3544 (b.g.g. op tel. 14 023). Beantwoording van de zienswijzen wordt als onderdeel van het besluit gepubliceerd op internet, inclusief de namen van de indieners. Heeft u bezwaar tegen het publiceren van uw naam, vermeld dit dan bij het indienen van de zienswijze.

Naar boven