Ontwerpbestemmingsplan Lunteren, Onderstation Meulunteren

Logo Ede

Zaaknummer 210414

 

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ‘Lunteren, Onderstation Meulunteren’, met nummer

NL.IMRO.0228.BP2020AGBG0014-0201, in Lunteren en de daarbij behorende stukken van donderdag 1 april 2021 tot en met woensdag 12 mei 2021 (digitaal) inzien bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (088) 116 9900.

Onder gerelateerde informatie op deze pagina vindt u een directe link naar het plan, hiermee wordt u doorgeleid naar de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl waar u het plan kunt inzien.

Gebied en gevolg

Op het traject Ede-Wageningen – Barneveld wil ProRail nieuwe treinen laten rijden, waardoor een grotere belasting van het stroomnet wordt gevraagd. Deze treinen zijn langer en vragen daardoor om meer stroom. ProRail wil daarom een onderstation realiseren in de directe nabijheid van het betreffende spoortraject. Het plangebied bevindt zich in het buitengebied van Lunteren in de gemeente Ede, net ten zuiden van Barneveld en bestaat uit een grasveld gelegen tussen het spoor en de Hessenweg. Het plangebied wordt begrensd door een rundveehouderij (Hessenweg 153) aan de noordzijde, de Hessenweg aan de oostzijde en het spoor aan de westzijde.

Zienswijze

Tijdens de inzageperiode kunt u een schriftelijke zienswijze over het plan sturen aan de gemeenteraad, postbus 9022, 6710 HK Ede. Het indienen van een elektronische zienswijze, bijvoorbeeld per e-mail, is niet mogelijk. Voor meer informatie, of om uw zienswijze mondeling door te geven belt u Jan-Frans de Leeuw, juridisch adviseur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, (0318) 68 01 65.

 

 

Naar boven