Gemeente West Betuwe - ontwerpwijzigingsplan - Gerestraat 11 - 13, Heesselt

Logo West Betuwe

Burgemeester en wethouders van gemeente West Betuwe maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij het ontwerpwijzigingsplan “Gerestraat 11 - 13, Heesselt”, voor eenieder ter inzage leggen.

Inhoud van het wijzigingsplan

De initiatiefnemer is voornemens om de huidige agrarische bestemming van de projectlocatie met bedrijfswoning met het adres Gerestraat 11, te wijzigen in een woonbestemming. De plattelandswoning op het adres Gerestraat 13 wordt volgens het voornemen gesloopt en wordt elders op deze locatie herbouwd binnen het bestaande bouwblok. Daarnaast is het de bedoeling alle agrarische opstallen te slopen. Ter compensatie hiervan is er ter plaatse nog een extra woning gepland. De aanleiding hiervan is de aankoop van de locatie zonder de mogelijkheid tot realisatie van een volwaardig agrarisch bedrijf.

Termijn van inzage

Het ontwerpwijzigingsplan met daarbij behorende stukken ligt vanaf donderdag 1 april tot en met woensdag 12 mei 2021 ter inzage in het gemeentehuis van West Betuwe. Tijdelijk bezoekadres (tot medio 2022): Van Dam van Isseltweg 4, 4191 KC Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (O.D.R.) U bereikt ze via (0344) 57 93 14 of info@odrivierenland.nl.

De planstukken zijn ook te raadplegen op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl, met de IMRO-codering: NL.IMRO.1960.HEEGerestr11en13-ONT1.

Wilt u reageren op het ontwerpwijzigingsplan?

Gedurende de termijn van inzage ( t/m woensdag 12 mei 2020) kan een ieder een schriftelijke zienswijze (géén email) sturen naar de gemeenteraad, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien u een mondelinge zienswijze wilt geven, dient u hiervoor uiterlijk één week voor het einde van de inzage-termijn, eerst een afspraak te maken via het Klantencontactcentrum van de gemeente West Betuwe.

Besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Burgemeester en wethouders van West Betuwe maken op grond van artikel 7.17, van de Wet milieubeheer bekend dat zij ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor het project Gerestaat 11 - 13, Heesselt, hebben besloten dat er in de verdere procedure van het wijzigingsplan kan worden volstaan met de uitkomsten van de vormvrije m.e.r.-beoordeling in de toelichting van het ontwerp-wijzigingsplan.

Aanleiding

Volgens de Wet milieubeheer en het Besluit milieubeheer moet bij de voorbereiding van een besluit dat een ‘activiteit’ mogelijk maakt en dat belangrijke gevolgen voor het milieu kan hebben, worden beoor-deeld of een milieueffectrapportage (m.e.r.) moet worden opgesteld. Op grond van het Besluit milieu-effectrapportage, Bijlage, onderdeel D 11.2, geldt een m.e.r.-beoordelingsplicht voor de aanleg, wijziging of uitbreiding van een stedelijk ontwikkelingsproject met inbegrip van de bouw van winkelcentra of parkeerterreinen, in gevallen waarin de activiteit betrekking heeft op een aaneengesloten gebied en 2.000 of meer woningen (drempelwaarde).

Overweging

De beoogde ontwikkeling blijft ruim onder de drempelwaarde. Het project betreft slechts de realisering van drie burgerwoningen (verandering twee agrarische bedrijfswoningen en toevoeging van een extra woning). Daarom kan voor de m.e.r.-beoordeling worden volstaan met een vormvrije m.e.r.-beoordeling en een verkorte weergave ervan in de toelichting van het wijzigingsplan. Hieruit komt naar voren dat geen belangrijke nadelige milieugevolgen optreden en er dus geen uitgebreide m.e.r.-beoordeling nodig is.

Wilt u reageren op het besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling?

U kunt niet reageren op het besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling. Het is wel mogelijk een zienswijze in te dienen naar aanleiding van het ontwerpwijzigingsplan waarin het besluit is verwerkt.

Geldermalsen, 31 maart 2021

Burgemeester en wethouders van West Betuwe.

 

Naar boven