Omgevingsvergunning Westmolenstraat/Elzensteeg (Edelweisslocatie) te Schiedam

Logo Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken bekend dat op 19 maart 2021 de omgevingsvergunning voor de nieuwbouw van woonzorgvoorzieningen (zorgappartementen) aan Westmolenstraat/Elzensteeg is verleend.

Aanleiding

Op 31 juli 2019 is een aanvraag omgevingsvergunning binnengekomen voor de nieuwbouw van woonzorgvoorzieningen (zorgappartementen). Het nieuwbouwplan is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan ‘Binnenstad 2014’. Op grond van artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3 van de Wabo kan een omgevingsvergunning worden verleend waarbij wordt afgeweken van het bestemmingsplan indien de activiteit, blijkens een goede ruimtelijke onderbouwing, niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening. Hiervan is in dit geval sprake.

Plangebied

De aanvraag omgevingsvergunning heeft betrekking op het perceel op de hoek van Westmolenstraat en Elzensteeg.

Verklaring van geen bedenkingen

De gemeenteraad van Schiedam heeft in 2019 een ‘algemene verklaring van geen bedenkingen’ vastgesteld. Het project valt onder de reikwijdte van artikel 2, eerste lid onder b (bouwen van woonzorgvoorzieningen) van deze algemene verklaring. Aangezien geen sprake is van één van de in artikel 3 genoemde uitzonderingen kan in dit geval gebruik worden gemaakt van de ‘algemene verklaring van geen bedenkingen’.

Ter inzage legging verleende omgevingsvergunning

De verleende omgevingsvergunning, de ruimtelijke onderbouwing en de andere op de procedure betrekking hebbende stukken liggen vanaf 1 april 2021 gedurende 6 weken ter inzage.

Gelet op corona gaat het wellicht anders dan gebruikelijk. Het heeft de voorkeur om contact en/of het inzien van stukken zoveel als mogelijk online, digitaal of telefonisch te hebben/doen. Stukken worden ook online beschikbaar gesteld via de online publicatie op officielebekendmakingen.nl en/of via ruimtelijkeplannen.nl. Langskomen bij de balie van het KCC kan alleen op afspraak.

Beroep

Tegen het besluit tot verlenen van de omgevingsvergunning kan binnen de bovengenoemde (beroeps)termijn van 6 weken na bekendmaking beroep worden ingesteld. Beroep kan slechts worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig zienswijzen hebben ingediend ten aanzien van de omgevingsvergunning, of kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat geweest te zijn. Beroep kan worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam, Sector Bestuursrecht, postbus 50951, 3007 BM te Rotterdam. U kunt ook digitaal beroep instellen bij de genoemde rechtsbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Voor de behandeling van een beroep zijn griffierechten verschuldigd.

Inwerkingtreding

De beschikking treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Hebben u of derde belanghebbenden er belang bij dat dit besluit niet in werking treedt, dan kan een voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, op het bovengenoemde adres.

Crisis- en herstelwet van toepassing

Deze vergunning heeft betrekking op een project waarop afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen, dat het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend en dat deze gronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

Vragen en opmerkingen

Voor vragen of opmerkingen over de omgevingsvergunning en/of de verdere procedure kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen met de heer M. Zieltjens, juridisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling.

Schiedam, 31 maart 2021

Naar boven