Vaststelling wijzigingsplan herstelbesluit Steinsedijk 47, Haastrecht

Logo Krimpenerwaard

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard maken bekend dat het college op 16 maart 2021 het wijzigingsplan ‘Steinsedijk 47, Haastrecht’ opnieuw heeft vastgesteld. In dit herstelbesluit is uitsluitend uitvoering gegeven aan de herstelopdracht van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State die in haar tussenuitspraak van 4 november 2020 het college heeft opgedragen om binnen 20 weken na verzending van de uitspraak een gebrek te herstellen.

Wijzigingen plan

Het bestemmingsplan is op de volgende onderdelen gewijzigd:

 

  • 1.

    er is een nieuwe Staat van Bedrijfsactiviteiten opgesteld, waarin horecabedrijven uitgesloten zijn;

  • 2.

    in de toelichting is een motivering opgenomen voor het algemeen toelaten van een tweede bedrijf in relatie tot de systematiek van milieuzonering;

  • 3.

    in de toelichting is een zin toegevoegd over de afstand van het bedrijf tot de woning van de buren in de huidige situatie.

Beroep

Het wijzigingsplan ligt met bijlagen en bijbehorend collegebesluit met ingang van 30 maart 2021 gedurende 6 weken ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis, Dorpsplein 8 in Stolwijk. Om de stukken in te kunnen zien, kunt u via het klantencontactcentrum (tel. 14-0182) een afspraak maken met de behandelend ambtenaar.

De digitale verbeelding van het plan kunt u bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met IDN: NL.IMRO.1931.BPW1805BG006-VG02

Binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd is het instellen van beroep tegen het vaststellingsbesluit mogelijk voor:

  • 1.

    belanghebbenden die beroep hebben aangetekend tegen het besluit van 21 mei 2019 tot vaststelling van het wijzigingsplan ‘Steinsedijk 47, Haastrecht’;

  • 2.

    belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die het college bij vaststelling van het wijzigingsplan heeft aangebracht.

Het beroepschrift wordt ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tijdens de beroepstermijn kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze afdeling.

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt op de dag, die volgt op die na de afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij een verzoek tot het treffen van voorlopige voorziening is gedaan. In dat geval treden het besluit en het plan pas in werking nadat op dat verzoek is beslist. Aan de indiening van zowel een beroepschrift als een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden. U kunt bij de griffie van de Raad van State hiernaar informeren.

Stolwijk, 30 maart 2021

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard,

Namens deze:

J. Hennip, secretaris

Mr. R.S. Cazemier, burgemeester

Naar boven