Gemeente Laarbeek - vastgesteld bestemmingsplan - Mgr. Verhagenstraat ongenummerd, Beek en Donk

Logo Laarbeek

Het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 18 maart 2021 het bestemmingsplan Mgr. Verhagenstraat ongenummerd, Beek en Donk gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in een herbestemming van een voormalig bedrijfsperceel naar een woonbestemming voor het realiseren van 45 appartementen en 3 grondgebonden woningen alsmede de realisatie van een benodigd parkeerterrein.

Omdat het kostenverhaal anderszins is verzekerd, is er geen exploitatieplan opgesteld.

Het bestemmingsplan Mgr. Verhagenstraat ongenummerd met de bijbehorende stukken ligt van vrijdag 2 april 2021 tot en met donderdag 13 mei 2021 voor iedereen ter inzage bij de Informatiebalie in het gemeentehuis Laarbeek in Beek en Donk. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via de gemeentelijke website (www.laarbeek.nl > inwoners > bestemmingsplannen) of de landelijke website voor ruimtelijke plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl > IDN nummer: NL.IMRO.1659.BPBDMgrVerhstrong-VG01).

Gedurende voornoemde inzagetermijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuurs-rechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Ook kan een verzoek worden ingediend tot het treffen van een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroep/verzoek om voorlopige voorziening kan worden ingesteld door:

  • -

    degene die tijdig zijn zienswijze met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt en een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest;

  • -

    een belanghebbende die tegen de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan bedenkingen heeft.

De gemeenteraad heeft op het bestemmingsplan afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing verklaard. Hetgeen betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl. Eén van de bijzondere bepalingen is dat het indienen van een zogenaamd pro forma beroepschrift niet mogelijk is. Het beroepschrift moet dus direct de gronden bevatten waarop het beroep betrekking heeft.

Bovendien geldt er een zogenaamde relativiteitseis. Dit betekent dat het bestemmingsplan niet wordt vernietigd wegens strijd met geschreven of ongeschreven rechtsregels of algemene rechtsbeginselen, indien deze kennelijk niet strekken tot bescherming van de belangen van diegene die zich erop beroept.

Naar boven