Bekendmaking besluit hogere waarde geluid: Lageweg 30a in Wedde, bouw van een woning

Logo Westerwolde

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voor dit perceel een hogere waarde als gevolg van wegverkeerslawaai vast stellen zoals aangegeven in het toetsingsformulier hogere waarden en de daarbij behorende geluidsberekening

Bekendmaking besluit hogere waarde geluid

In het "plan Wedde - Wedderheide / aanvraag omgevingsvergunning Z/20/117969” wordt voorzien in de mogelijkheid tot de bouw van een woning aan de Lageweg 30a in Wedde. Deze woning is geprojecteerd binnen de 48 dB geluidscontour voor wegverkeerslawaai. De onderstaande hogere waarde wordt verleend en bedraagt voor:

- Woning Lageweg 30a* te Wedde, kadastraal bekend: WDE03K749, 52 dB

* Adres is onder voorbehoud van huisnummerbesluit

Inzage

Het besluit en bijbehorende stukken liggen na publicatie gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis in Sellingen.

Beroep

GBelanghebbenden die tegen het ontwerpbesluit hogere waarden zienswijzen hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om tijdig een zienswijze in te dienen, kunnen gedurende de termijn dat de beschikking met betrekking tot het besluit hogere waarden geluid ter inzage ligt, beroep instellen tegen het besluit.

Indien men beroep wil instellen tegen de ontheffing hogere grenswaarde kan dat bij de:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (AbRS), Postbus 20019, 2500 EA

Den Haag.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Voor de behandeling van het beroep is griffierecht verschuldigd. Tevens bestaat de mogelijkheid om een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen.

 

Wet geluidhinder

De Wet geluidhinder (Wgh) stelt grenzen aan de geluidbelasting bij woningen en andere geluidgevoelige bestemmingen. Daarbij is het streven om de geluidsbelasting op de gevel niet hoger te laten zijn dan de voorkeursgrenswaarde. Hogere waarden voor geluid zijn soms nodig bij ruimtelijke ontwikkelingen in de directe omgeving van (spoor-) wegen of industrieterreinen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via (0599) 32 02 20 of via e-mail: gemeente@westerwolde.nl.

Naar boven