Bestemmingsplan Schieveste fase 5, eerste herziening

Logo Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken bekend dat de gemeenteraad van Schiedam, in haar vergadering van 16 maart 2021, het bestemmingsplan ‘Schieveste fase 5, eerste herziening’ (NL.IMRO.0606.BP0045-0002) heeft vastgesteld.

Aanleiding en plangebied

De gemeenteraad heeft op 15 september 2015 het bestemmingsplan ‘Schieveste fase 5’ vastgesteld. Dit bestemmingsplan biedt ruimte en flexibiliteit voor de ontwikkeling van een hotel en bioscoopcomplex. Met de realisatie van de bioscoop is deze ruimte en flexibiliteit niet meer nodig om dit deel van het gebied te kunnen ontwikkelen. Daarnaast kan het laten voortbestaan van deze ruimte en flexibiliteit afbreuk doen aan het op grond van het Stedenbouwkundig plan Schieveste fase 5 gewenste eindbeeld. Om deze redenen wordt het bestemmingsplan herzien en in overeenstemming gebracht met de in 2016 vergunde situatie.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan liggen vanaf 1 april 2021 gedurende 6 weken ter inzage. Gelet op corona gaat het wellicht anders dan gebruikelijk. Het heeft de voorkeur om contact en/of het inzien van stukken zoveel als mogelijk online, digitaal of telefonisch te hebben/doen. Langskomen bij de balie van het KCC kan alleen op afspraak. De stukken zijn digitaal te raadplegen op:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.0606.BP00045-0002.

Beroep

Gedurende de periode van terinzagelegging kan schriftelijk beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Schieveste fase 5, eerste herziening’. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend, of kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet instaat geweest te zijn.

Voor de behandeling van een beroep zijn griffierechten verschuldigd. Gedurende de periode van terinzagelegging kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek zijn ook griffierechten verschuldigd.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Vragen en opmerkingen

Voor vragen of opmerkingen over het bestemmingsplan en de verdere procedure kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen de heer S.J.C. Hovens, juridisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling.

 

Naar boven