Reageren op ontwerpbestemmingsplan ’Fietsroute Plus Groningen - Ten Boer’

Logo Groningen

Een bestemmingsplan regelt wat er wel en niet mag op het gebied van bouwen en gebruiken van grond of water. De provincie Groningen legt een breed fietspad aan tussen Groningen en Ten Boer. Het laatste deel van het fietspad moeten ze nog aanleggen. Dat kan niet volgens het oude bestemmingsplan. Daarom maken we nu een nieuw bestemmingsplan. Het gebied van het plan ligt aan de oostkant van de stad Groningen. Het ligt onder het Edonbos en grenst aan de wijk Lewenborg. Het brede fietspad komt ongeveer te liggen tussen de Zuidwending aan de oostkant en de Noorddijkerweg aan de westkant. Hieronder kunt u lezen waar en wanneer u de stukken kunt bekijken en hoe u kunt reageren.

Waarom krijgt u dit bericht?

Op de proefversie van het bestemmingsplan (een voorontwerpbestemmingsplan) kregen wij (inspraak)reacties tussen 12 november t/m 9 december 2020. Dit leidde niet tot veranderingen in het bestemmingsplan. U kunt nu reageren op de officiële versie van het bestemmingsplan. Dit heet een ontwerpbestemmingsplan. Uw reactie heet een ‘zienswijze’. Een zienswijze sturen is nodig als u later in het proces een reactie (een beroepschrift) wilt indienen tegen het besluit tot vaststellen van het bestemmingsplan. De gemeenteraad neemt het besluit.

Waar en wanneer kunt u de stukken bekijken?

U kunt met ingang van 1 april tot en met 12 mei 2021 het ontwerpbestemmingsplan met de stukken die daarbij horen, bekijken. Dat kan op deze plekken:

• Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het nummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0014.BP650FietsroutePls-ow01.

• Op de gemeentelijke website gemeente.groningen.nl/actuele-bestemmingsplannen.

• Bij het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1. Wegens Corona kunt u alleen bellen voor een afspraak met 14050. Dit geldt ook voor een afspraak bij het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Ten Boer, Hendrik Westerstraat 24.

Hoe en wanneer kunt u een reactie geven?

Met ingang van 1 april tot en met 12 mei 2021 kunt u een zienswijze indienen. Dat kan op het ontwerpbestemmingsplan en de stukken die daarbij horen. Dat kan alleen op deze drie manieren:

• U vult het ‘online zienswijzeformulier’ in op de website gemeente.groningen.nl/actuele-bestemmingsplannen bij het bestemmingsplan. U krijgt direct een bevestiging van ontvangst.

• U stuurt een brief naar de afdeling Ruimtelijk Beleid & Ontwerp, Postbus 7081, 9701 JB Groningen.

• U kunt een mondelinge zienswijze indienen. U kunt een afspraak maken met de planjurist. U belt hiervoor naar het secretariaat van afdeling Ruimtelijk Beleid & Ontwerp, telefoon 050-3678016 of via 14050.

Gemeente Groningen, 31 maart 2021

Naar boven