Gemeente Losser - ontwerp-bestemmingsplan - Buitengebied partiële herziening Bentheimerstraat 53-55, de Lutte

Logo Losser

Burgemeester en wethouders van de gemeente Losser maken bekend dat met ingang van donderdag 1 april 2021 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage ligt het ontwerp-bestemmingsplan “Buitengebied partiële herziening Bentheimerstraat 53-55 de Lutte”, met ID nummer NL.IMRO.0168.p008vzp17023-0301.

Omschrijving plan

Het bestemmingsplan betreft het voornemen om aan de Bentheimerstraat 53-55 de bouw van twee vrijstaande woningen mogelijk te maken. Hierdoor vervalt voor deze percelen de geldende bestemming “Detailhandel”, waarbinnen de bouw van ca 400 m2 aan winkelvloeroppervlakte en een dienstwoning mogelijk was.

Inzien bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied partiële herziening Bentheimerstraat 53-55 de Lutte” kan met ingang van donderdag 1 april 2021 tot en met woensdag 12 mei 2021 tijdens de openingstijden worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis van Losser. Het plan (verbeelding en regels) en de bijbehorende toelichting met bijlagen kunnen ook via www.losser.nl/bekendmakingen en op www.ruimtelijkeplannen.nl worden bekeken.

Zienswijzen Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen op het ontwerp-bestemmingsplan. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de Gemeenteraad van Losser, Postbus 90, 7580 AB Losser. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de publieksbalie van het gemeentehuis, bereikbaar via telefoonnummer (053) 5377444.

Ontwerp-besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder Bentheimerstraat 53-55

Burgemeester en wethouders van de gemeente Losser maken bekend dat met ingang van donderdag 1 april 2021 het ontwerp-besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder Bentheimerstraat 53-55 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Het plan is om voor de geluidsbelasting op de gevel van twee nieuw te bouwen woningen op het perceel Bentheimerstraat 53-55 een hogere grenswaarde als bedoeld in de Wet geluidhinder vast te stellen. Die hogere grenswaarde bedraagt maximaal 55 dB (voor de te bouwen woning Bentheimerstraat 53) en maximaal 54 dB (voor de te bouwen woning Bentheimerstraat 55). De hoogst mogelijke waarde waarvoor ontheffing kan worden verleend bedraagt 63 dB. Vaststelling van de hogere grenswaarden is nodig omdat uit onderzoek is gebleken dat niet voldaan kan worden aan de voorkeurswaarde van 48 dB ten gevolge van het wegverkeerslawaai van de Bentheimerstraat.

Inzien ontwerp-besluit

Het ontwerp besluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 1 april 2021 tot en met woensdag 12 mei 2021 voor iedereen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis van Losser. De stukken zijn tevens te raadplegen op www.losser.nl 

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een belanghebbende schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen op het ontwerp-besluit. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders van Losser, Postbus 90, 7580 AB Losser. Als u uw reactie mondeling kenbaar wilt maken, kunt u contact opnemen met de publieksbalie van het gemeentehuis, bereikbaar via telefoonnummer

 

Naar boven