Gemeente Leiden - Vooraankondiging bestemmingsplan Haagweg - Noordman

Logo Leiden

 

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om het ontwerpbestemmingsplan Haagweg - Noordman vast te stellen en vrij te geven voor zienswijzen. Dit betekent dat de gemeente de volgende stap zet in de herontwikkeling van het Noordmanterrein aan de Haagweg.

 

Toelichting

De bestaande houtopslag van Noordman, op de locatie Haagweg 89 gaat verhuizen naar een nieuwbouwlocatie in Oegstgeest. Hierdoor komt de huidige locatie vrij voor herontwikkeling. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om de vrijkomende locatie te herontwikkelen tot woningbouw met ruimte voor een drie-laags appartementenblok met 13 appartementen en zeven grondgebonden woningen die direct grenzen aan het water. Naast woningbouw maakt het bestemmingsplan ook een nieuw bijgebouw voor de naastgelegen molen De Heesterboom mogelijk.

 

Zienswijzen

Deze vooraankondiging betreft uitsluitend de mededeling dat een bestemmingsplan wordt voorbereid conform artikel 1.3.1 Bro. Er wordt direct de mogelijkheid geboden om zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan in te dienen, zie hiervoor de publicatie hieronder. De gegevens omtrent de ter visie legging van het ontwerpbestemmingsplan zijn opgenomen in de publicatie van het ontwerpbestemmingsplan.

Naar boven