Gemeente Leiden - Ontwerpbestemmingsplan Haagweg - Noordman

Logo Leiden

 

Op 16 maart 2021 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden besloten het ontwerpbestemmingsplan Haagweg - Noordman (NL.IMRO.0546. BP00150-0201) voor zienswijzen vrij te geven.

Toelichting

De bestaande houtopslag van Noordman, op de locatie Haagweg 89, gaat verhuizen naar een nieuwbouwlocatie in Oegstgeest. Hierdoor komt de huidige locatie vrij voor herontwikkeling. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om de vrijkomende locatie te herontwikkelen tot woningbouw met ruimte voor een drie-laags appartementenblok met 13 appartementen en zeven grondgebonden woningen die direct grenzen aan het water. Naast woningbouw maakt het bestemmingsplan ook een nieuw bijgebouw voor de naastgelegen molen De Heesterboom mogelijk.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van vrijdag 26 maart t/m donderdag 6 mei 2021 ter inzage. Een digitale versie van het ontwerp is raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.leiden.nl/bestemmingsplannen. Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien op het Stadskantoor, Bargelaan 190, maandag t/m vrijdag 8.30-17.00 uur.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kunnen schriftelijke zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan worden ingediend bij het college van B&W van Leiden (Postbus 9100, 2300 PC Leiden) onder vermelding van zaaknummer Z/20/1693495 zienswijze ontwerpbestemmingsplan Haagweg - Noordman.

Digitaal indienen is mogelijk via www.leiden.nl/zienswijze. Maak voor het indienen van een mondelinge zienswijze eerst een afspraak via tel. 14 071.

Ontwerp besluit hogere waarden

Uit een akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder (Wgh) van 48dB voor verkeerslawaai wordt overschreden. Om de woningen en appartementen te kunnen realiseren wordt een hogere waarde vastgesteld door het bevoegd gezag.

Op 26 januari 2021 heeft de Omgevingsdienst West-Holland namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden een ontwerpbesluit genomen om een hogere waarde vast te stellen (kenmerk D2021-025293). De hogere waarden worden vastgesteld op basis van artikel 110a van de Wgh.

Terinzagelegging

Het ontwerpbesluit hogere waarde met de daarbij behorende stukken liggen gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage van vrijdag 26 maart 2021 t/m donderdag 6 mei 2021, op bovengenoemde locaties.

Zienswijzen op het ontwerpbesluit hogere waarden worden gericht aan de Omgevingsdienst West-Holland (postbus 159, 2300 AD Leiden). Belanghebbenden die tijdig gemotiveerde zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit kunnen beroep tegen het definitieve besluit instellen.

Besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Namens burgemeester en wethouders van Leiden heeft de Omgevingsdienst West-Holland op 27 januari 2021 (kenmerk D2021-010886) besloten dat voor het project Haagweg - Noordman geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld.

Het vormvrije m.e.r.- beoordelingsbesluit met de daarbij behorende stukken liggen gelijktijdig met de hierboven vermelde ontwerp besluiten ter inzage. Tegen dit besluit kunnen geen zienswijzen worden gericht. Een eventuele reactie op dit besluit kunt u inbrengen als zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan en/of het ontwerp besluit hogere waarden.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Leiden, via 14 071 (ma t/m vr 8:30-17:00 uur) of via www.leiden.nl/contact.

 

Naar boven