Verkeersbesluit verplicht parkeren in parkeervakken Amerongen

Logo Utrechtse Heuvelrug

 

Kenmerk: 12869

 

G. Medema, plv. manager thema Buitenruimte

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UTRECHTSE HEUVELRUG

 

Gelet op:

De bepalingen in hoofdstuk 2, paragraaf 2, van de Wegenverkeerswet 1994 en hoofdstuk 2 van het BABW en het algemeen mandaatbesluit 2018 versie najaar vastgesteld op 30 oktober 2018 waarin het nemen van verkeersbesluiten is gemandateerd aan het hoofd van het thema Buitenruimte.

 

Overwegende dat:

  • de Margaretha Turnorlaan binnen Amerongen ligt;

  • Amerongen binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug ligt;

  • de gemeente Utrechtse Heuvelrug bevoegd is tot het nemen van dit verkeersbesluit;

  • de Margaretha Turnorlaan een parkeerterrein betreft;

  • voor het aanzicht van het parkeerterrein parkeren in de parkeervakken gewenst is;

  • voor de overzichtelijkheid van het parkeerterrein parkeren in de parkeervakken gewenst is;

  • voor de veiligheid en leefbaarheid parkeren in de parkeervakken gewenst is;

  • voor het verplicht parkeren in de vakken een verkeersbesluit gewenst is;

  • een verbod tot parkeren moet worden ingesteld voor een gedeelte van het parkeerterrein van behoeve van het schoolplein van de naastgelegen basisschool;

  • dit verbod tot parkeren alleen geldt op maandag t/m vrijdag tussen 06:00 uur en 18:00 uur.

  •  

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer is overleg gepleegd met de gemachtigde van de korpschef van de politieregio Midden-Nederland.

 

BESLUIT

  • 1.

    het instellen van het verplicht parkeren in de parkeervakken op de Margaretha Turnorlaan te Amerongen door middel van het plaatsen van borden E4 (parkeergelegenheid) uit bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) zoals weergegeven in de bijgevoegde situatieschets;

  • 2.

    het instellen van een verbod tot parkeren op een gedeelte van de parkeerplaats door middel van het plaatsen van een bord E4 (parkeergelegenheid) uit bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) inclusief onderbord met de tekst “verboden te parkeren ma-vr 06:00-18:00 u zoals weergegeven in bijgevoegde situatieschets.

 

 

Doorn, 17 maart 2021

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug,

namens dezen, G. Medema, Plv. manager thema Buitenruimte

 

Locatie van de in dit besl uit genomen maatregelen

Situatiesch ets Margaretha Turnorlaan , Amerongen

 

 

MEDEDELINGEN

Het besluit ligt na publicatiedatum gedurende zes weken ter inzage bij het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade Kerkplein 2 in Doorn en de bibliotheek Amerongen, Burgemeester Jonkheer H. van den Boschstraat 44 in Amerongen.

 

Bezwaar- en beroepsprocedure

Op grond van artikel 7.1 van de Algemene wet bestuursrecht kan door belanghebbenden tegen dit besluit een bezwaarschrift worden ingediend binnen 6 weken na de dag waarop het besluit bekend is gemaakt. Het bezwaarschrift moet gemotiveerd zijn en te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Postbus 200, 3940 AE Doorn.

Het maken van bezwaar schort de werking van dit besluit niet op.

Indien een bezwaarschrift is ingediend, kan op basis van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht, worden gevraagd om een voorlopige voorziening indien –gelet op het betrokken belang- onverwijlde spoed dat vereist. Dit verzoek moet worden ingediend bij de Rechtbank Midden Nederland, afdeling bestuursrecht, voorlopige voorzieningen, correspondentieadres: Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

 

Nadere informatie

Voor vragen en/of nadere informatie over de inhoud van dit verkeersbesluit kunt u contact opnemen met de heer D. van der Vegt, bereikbaar via het klantencontactcentrum, telefoon 0343-565600.

Naar boven