Vaststelling bestemmingsplan Looistraat 45B en 45C

Logo Heumen

Burgemeester en wethouders van Heumen maken - op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht - bekend dat de gemeenteraad op 11 maart 2021 het bestemmingsplan “Looistraat 45B en 45C” met identificatienummer NL.IMRO.0252.HebpLooistr45B45C-VA01 heeft vastgesteld.

 

Het plangebied

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan ligt aan de Looistraat, tussen de huisnummers 45A en 47 in de bebouwde kom van de kern Heumen.

 

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingplan maakt de oprichting van twee vrijstaande woningen met bijgebouwen mogelijk door de bestemming ‘Agrarisch’ te wijzigen naar ‘Wonen’. Er worden aan de betreffende locatie twee bouwrechten toegekend, waardoor de bouw- en gebruiksmogelijkheden voor de gewenste woningen ontstaan. De woningen krijgen de huisnummers 45B en 45C. Aan de voorzijde van het perceel wordt een strook ‘Tuin’ aangewezen zodat enige afstand bestaat tussen de te bouwen hoofdgebouwen en de openbare ruimte.

 

Inhoud besluit hogere waarden

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting vanwege het wegverkeer op de A73 op de achtergevels van de twee nieuw te bouwen woningen de voorkeurswaarde voor de geluidsbelasting overschrijdt. Voor betreffende nieuw te bouwen woningen moet daarom een hogere waarde worden vastgesteld voor de maximaal toegestane geluidsbelasting. Het B&W-besluit voor het vaststellen van deze hogere waarden is bij het bestemmingsplan gevoegd, te vinden aan het einde van de plantoelichting.

 

Mogelijkheden voor inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken alsook het besluit hogere waarden kunt u op twee manieren inzien:

  • 1.

    Digitaal: het plan is digitaal beschikbaar op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt zoeken op identificatienummer NL.IMRO.0252.HebpLooistr45B45C-VA01.

  • 2.

    Gemeentehuis: vanaf maandag 29 maart 2021 tot en met maandag 10 mei 2021 ligt alles ook ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis (Kerkplein 6 in Malden). Als u de stukken in wilt zien kunt u daarvoor een afspraak maken bij het Klant Contactcentrum (telefoonnummer 14 024).

     

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling kan van dinsdag 30 maart 2021 tot en met maandag 10 mei 2021 beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • 1.

    Een belanghebbende die tijdig een zienswijze kenbaar heeft gemaakt tegen het ontwerpbestemmingsplan.

  • 2.

    Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen.

Als een belanghebbende beroep heeft ingesteld kan deze verzoeken om een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het vaststellingsbesluit treedt in werking op , tenzij voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Malden, 26 maart 2021

Naar boven