Verkeersbesluit tot het opheffen van twee gehandicaptenparkeerplaatsen op de Kanaalstraat te Roden

Logo Noordenveld

 

Op grond van artikel 18 eerste lid, onder d van de Wegenverkeerswet 1994 is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten op alle wegen in beheer bij de gemeente Noordenveld.

Op grond van artikel 15, lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Dat de parkeerplaats bij de vrijetijdboulevard aan de Kanaalstraat 63 in Roden openbaar toegankelijk is;

Dat bepaalde delen van deze parkeerplaats niet in eigendom zijn van de gemeente Noordenveld maar wel openbaar toegankelijk;

Dat conform BABW artikel 23 overleg met de eigenaar van genoemde delen van de parkeerplaats heeft plaatsgevonden;

Dat de eigenaar heeft aangegeven twee van de acht gehandicaptenparkeerplaatsen te willen opheffen;

Dat de eigenaar heeft aangegeven twee laad- en losplekken te gaan instellen;

Dat is gebleken dat er voldoende gehandicaptenparkeerplaatsen in het gebied blijven om de toegankelijkheid van het gebied te borgen;

Dat met deze maatregel het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan (WvW 1994 artikel 2, lid 1, sub c) wordt beoogd;

Dat overeenkomstig artikel 24 en 25 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer namens de korpschef van de Nationale Politie overleg is gepleegd met de verkeersadviseur van het district Drenthe. Blijkens de brief van 5 maart 2021 (kenmerk: 20210305000109) wordt positief geadviseerd op dit besluit.

 

BESLUIT

Op grond van voorgaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders tot:

 

  • 1.

    Het opheffen van twee gehandicaptenparkeerplaatsen middels het verwijderen van de borden E6 conform bijlage 1 van het RVV 1990 ter hoogte van Kanaalstraat 63 in Roden conform bijgaande situatieschets.

  • 2.

    Het instellen van twee laad- en losplekken middels het plaatsen van de borden E7 conform bijlage 1 van het RVV 1990 ter hoogte van Kanaalstraat 63 in Roden conform bijgaande situatieschets.

  •  

  •  

  •  

Roden, 31 maart 2021

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Noordenveld,

Namens deze,

Greta Hoving

Manager Beleid en Realisatie

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar worden gemaakt. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan: het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Noordenveld, Postbus 109, 9300 AC Roden. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten:

a. naam en adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

d. de gronden van het bezwaar.

Daarnaast kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, afdeling Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 DA Groningen. Voor het verzoek zal griffierecht worden geheven.

Naar boven