Ontwerpbestemmingsplan Aansluiting A9 Heiloo 2021

Logo Heiloo

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 lid 1 onderdeel a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van donderdag 25 maart 2021 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage het ontwerpbestemmingsplan Aansluiting A9 Heiloo 2021.

Inhoud van het ontwerpbestemmingsplan

Met dit bestemmingsplan wordt de basis gelegd voor een aansluiting op de A9 door middel van een half klaverblad ter hoogte van de Lagelaan, een nieuwe weg parallel aan de Lagelaan naar de Kennemerstraatweg (aansluiting ter hoogte van de Kapellaan) en een nieuwe weg oostelijk van de A9 die vanaf de aansluiting naar het noorden eerst parallel aan de A9 is geprojecteerd en afbuigt naar de Kanaalweg.

Het bestemmingsplan omvat slechts de wegen en bermen van de nieuwe wegen en een deel van de Lagelaan inclusief een nieuwe fietsbrug over de A9.

Een deel van het halve klaverblad is geprojecteerd in de gemeente Castricum. Voor dat deel van het project is ook een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Omdat het één project is, vinden de procedures gelijktijdig plaats en zijn de bestemmingsplannen vrijwel identiek. De verbeeldingen (kaarten) verschillen wel van elkaar omdat de gemeenteraad van Castricum te zijner tijd het bestemmingsplan voor het grondgebied van Castricum vaststelt en de gemeenteraad van Heiloo dat doet voor het Heilooër deel.

Crisis- en herstelwet

Op dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit heeft in deze fase van het bestemmingsplanproces waarin zienswijzen naar voren kunnen worden gebracht geen consequenties maar na vaststelling van het bestemmingsplan gelden voor het beroepschrift aanvullende eisen die voortvloeien uit de Crisis- en herstelwet.

Ter inzage 

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van donderdag 25 maart 2021 tot en met donderdag 6 mei 2021 ter inzage:

  • 1.

    bij de informatiebalie in het gemeentehuis van Heiloo, Raadhuisplein 1 te Heiloo;

  • 2.

    in het gemeentehuis van Castricum, Raadhuisplein 1 te Castricum.

LET OP: in verband met het Corona virus zijn de gemeentehuizen beperkt open. Wij verzoeken u dan ook eerst telefonisch contact op te nemen indien u de stukken fysiek wilt bekijken. Voor Heiloo via het telefoonnummer 14 072 en voor Castricum 14 0251

Inzien via internet

Zienswijzen

Gedurende de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kan een ieder naar aanleiding van het ontwerpbestemmingsplan – bij voorkeur schriftelijk en goed gemotiveerd – zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad. Uw schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Heiloo, Postbus 1, 1850 AA Heiloo. Vermeld boven aan uw brief het onderwerp: Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Aansluiting A9 Heiloo 2021. Indien u gebruik wilt maken van de mogelijkheid een mondelinge zienswijze naar voren te brengen, dan kunt u binnen de genoemde termijn van zes weken een afspraak maken met de heer C. Ouwerkerk van het team Plannen & Projecten, telefoonnummer 088-909 7504.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met C. Ouwerkerk, telefoonnummer 088 909 75 04. Met vragen die specifiek het Castricumse deel betreffen, kunt u contact opnemen met Jan van Boven, telefoonnummer 14 0251.

Heiloo, 24 maart 2021

Naar boven