Vaststelling bestemmingsplan ‘Oostermoerse Vaart De Groeve’ en besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Logo Tynaarlo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken bekend dat de gemeenteraad op 2 maart 2021 het bestemmingsplan ‘Oostermoerse Vaart De Groeve’ ongewijzigd heeft vastgesteld. Burgemeester en wethouders maken ook bekend dat in het kader van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde is vastgesteld.

Inhoud

Voorliggend bestemmingsplan voorziet in een passende planologische regeling voor vijf ligplaatsen in de Oostermoerse Vaart in De Groeve.

Het terrein waarbinnen de woonboten zijn toegestaan ligt binnen de geluidszone van de Hunzeweg. Uit geluidsberekeningen blijkt dat de voorkeurgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden voor de in de toekomst in te nemen ligplaats. Het besluit voorziet in het vaststellen van een hogere waarde Wet geluidhinder van 53 dB.

Inzien van de stukken

Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder liggen met ingang van 23 maart 2021 gedurende zes weken (tot en met 10 mei 2021) ter inzage. U kunt het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Via de knop ‘Plannen zoeken’ kunt u zoeken op de plannaam of –nummer van het project. Het plannummer is: NL.IMRO.1730.BPWoonbOosterDG-0401.

In verband met het coronavirus is het gemeentehuis beperkt geopend. U kunt alleen op afspraak terecht. Kunt of wilt u niet naar het gemeentehuis komen, neem dan contact op met mevrouw J. de Kleine via telefoonnummer 0592 - 266 662. Samen zoeken we dan naar een gepaste oplossing.

Beroep

Er bestaat voor belanghebbenden de mogelijkheid om tijdens de ter inzagetermijn beroep tegen het bestemmingsplan en/of het besluit hogere geluidsgrenswaarde in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Belanghebbenden zijn degenen die een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan en/of het ontwerp besluit hogere geluidsgrenswaarde hebben ingediend en diegenen die kunnen aantonen dat ze redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om te reageren op het ontwerpplan en het ontwerpbesluit.

Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep.

Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u – als onverwijlde spoed dit vereist – de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak vragen een voorlopige voorziening te treffen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet eerder in werking nadat een beslissing op dat verzoek is genomen.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592-266 662.

 

Naar boven