Gemeente Aalsmeer – vastgesteld bestemmingsplan Parkmeer Aalsmeer

Logo Aalsmeer

Z20-071090

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken, ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Aalsmeer in de vergadering van 4 maart 2021 het bestemmingsplan ‘Parkmeer’ gewijzigd heeft vastgesteld. Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad voorts besloten geen exploitatieplan vast te stellen, daar het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd.

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken heeft van 30 oktober tot en met 10 december 2020 voor eenieder als ontwerp ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend.

Doelstelling

Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van maximaal 10 vrijstaande/ halfvrijstaande woningen aan de Stommeerkade in Aalsmeer. Op de achterliggende gronden wordt 13.000 m2 bedrijfsvloeroppervlakte bedrijventerrein (waarvan max. 6500 m2 bebouwd) mogelijk gemaakt voor bedrijven tot maximaal categorie 2 uit de bij de regels behorende bedrijvenlijst. N.a.v. akoestisch onderzoek voor de beoogde ontwikkeling zijn er door het college hogere waarden Wet geluidhinder vastgesteld. Tevens is een beeldkwaliteitplan opgesteld met welstandscriteria, dat als aanvulling zal dienen op de welstandsnota.

Plangebied

Het plangebied bevindt in de Stommeer en bevindt zich globaal tussen de Stommeerkade, het Bielzenpad en de Burgemeester Hoffscholteweg.

M.e.r. beoordelingsbesluit

Op grond van het Besluit m.e.r. is het bestemmingsplan een m.e.r.-beoordelingsplichtig besluit. Ten behoeve van de m.e.r-beoordeling is een aanmeldnotitie opgesteld. Op grond van deze aanmeldnotitie heeft het college van burgemeester en wethouders op 20 oktober 2020 besloten dat er geen milieueffectrapport (MER) hoeft te worden opgesteld voor het bestemmingsplan ‘Parkmeer’, aangezien de ontwikkelingen die dit bestemmingsplan mogelijk maakt geen ‘belangrijke nadelige gevolgen’ voor het milieu met zich brengen. Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit (het bestemmingsplan) rechtstreeks in hun belang worden getroffen.

Inzage

Het bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken, waaronder het besluit om geen

exploitatieplan vast te stellen en het besluit tot vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder ligt gedurende 6 weken met ingang van 26 maart tot en met 6 mei 2021 op de volgende wijzen voor eenieder ter inzage:

- in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.07P-VG01, en

- de balie Burgerzaken op het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1.

- de balie Bouwen & Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen.

Instellen beroep

Binnen 6 weken na de dag waarop deze besluiten ter inzage zijn gelegd kan tegen het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen alsmede tegen het besluit tot vaststelling van hogere grenswaarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad of tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden bij burgemeester en wethouders kenbaar te maken;

  • iedere belanghebbende, voor zover beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan wordt met het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen voor de mogelijkheid van beroep aangemerkt als één besluit. Het beroepschrift moet zijn voorzien van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Naast het schriftelijk instellen van beroep is het mogelijk digitaal beroep aan te tekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Via de link https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ is het vooralsnog alleen voor burgers mogelijk om het beroep digitaal in te dienen.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist

Naar boven