Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan, ontwerpbesluit vaststellen hogere waarden en ontwerpbesluit omgevingsvergunning De Blaauwe Haan

Logo Gouda

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend, dat zij het ontwerpbestemmingsplan ‘De Blaauwe Haan' en hiermee gecoördineerde ontwerpbesluiten ter inzage leggen.

Voor de herontwikkeling van het terrein van voormalig kaaspakhuis De Producent is het nodig een nieuw bestemmingsplan in procedure te brengen. Het plan voorziet in de realisatie van in totaal 59 woningen. Aan de Kattensingel is een appartementencomplex met 24 huurwoningen voorzien. Op het achterliggende terrein is er ruimte voor 35 grondgebonden koopwoningen. Tussen deze parkwoningen wordt in de semi-openbare ruimte een groen park gerealiseerd met een langzaamverkeerverbinding tussen de Kattensingel en het Van Bergen IJzendoornpark.

Op 8 juli 2020 heeft de gemeenteraad besloten om voor het project De Blaauwe Haan toepassing te geven aan de coördinatieregeling (in de zin van artikel 3.30 Wro) op de percelen van Kattensingel 61-69 en 47. De coördinatieregeling biedt de mogelijkheid om procedures (bestemmingsplan en daarvoor benodigde vergunningen of ontheffingen) voor een project samen te voegen.

Stukken

Voor het project De Blaauwe Haan aan Kattensingel 61-69 en 47 worden het ontwerpbestemmingsplan en twee daarmee gecoördineerde ontwerpbesluiten ter inzage gelegd van donderdag 25 maart tot en met woensdag 5 mei 2021:

  • 1.

    Ontwerpbestemmingsplan ‘De Blaauwe Haan’ Dit nieuwe bestemmingsplan beoogt een planologisch-juridisch kader te geven voor het project dat niet past binnen de regelingen van bestemmingsplan ‘Nieuwe Park Wonen’.

  • 2.

    Ontwerpbesluit vaststellen hogere waarden Voor 14 appartementen en 14 grondgebonden woningen op de locatie Kattensingel 61 tot 69 is het nodig een besluit te nemen voor het vaststellen van hogere geluidswaarden in het kader van de Wet geluidhinder.

  • 3.

    Ontwerpbesluit omgevingsvergunning ‘Het bouwen van 24 appartementen en 35 grondgebonden woningen’Op 25 november 2020 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend. De aanvraag heeft betrekking op het kappen van bomen, uitvoeren van werkzaamheden (archeologie), het bouwen van 24 appartementen en 35 grondgebonden woningen en het realiseren van een uitweg. Het ontwerpbesluit bevat het voornemen om deze vergunning te verlenen.

Inzien

De stukken zijn tussen 25 maart en 5 mei 2021 op verschillende manieren in te zien:

  • 2.

    Ontwerpbesluit vaststellen hogere waarden

    Het ontwerpbesluit met kenmerk 2020343484 is in te zien tijdens de openingsuren van het Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1 in Gouda.

  • 3.

    Ontwerpbesluit omgevingsvergunning ‘Het bouwen van 24 appartementen en 35 grondgebonden woningen’

    Het ontwerpbesluit met kernmerk 2020319019 is in te zien tijdens de openingsuren van het Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1 in Gouda. Er is ook de mogelijkheid om de stukken voor de omgevingsvergunning naar u te e-mailen. U kunt hiervoor contact opnemen met de Omgevingsdienst Midden-Holland, telefoonnummer 088 - 54 50 000 of info@odmh.nl

Let op: maak in verband met het coronavirus voor een bezoek aan het Huis van de Stad een afspraak via telefoonnummer 14 0182.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van 25 maart tot en met 5 mei 2021 kan iedereen schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen over het ontwerpbestemmingsplan ‘De Blaauwe Haan' en de hiermee gecoördineerde ontwerpbesluiten.

Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan de Gemeente Gouda, t.a.v. afdeling Ruimtelijk beleid en advies, postbus 1086, 2800 BB Gouda.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via de heer E. van Dijk, telefoonnummer 14 0182, als het gaat om het ontwerpbestemmingsplan. Of met Omgevingsdienst Midden-Holland, telefoonnummer 088 - 54 50 000, als het gaat om de gecoördineerde ontwerpbesluiten.

Zienswijzen ten aanzien van de ontwerpbesluiten ‘vaststellen hogere grenswaarden’ of ‘omgevingsvergunning’ kunnen ook per e-mail worden ingediend via info@odmh.nl.

Op deze gecoördineerde behandeling van het ontwerpbestemmingsplan met samenhangende besluiten is ook de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent onder meer dat bijzondere procedurele bepalingen gelden voor de beroepsprocedure bij de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde.

Gouda, 24 maart 2020

Naar boven