Bestemmingsplan ‘Puttenveld Tull en ‘t Waal’

Logo Houten

De gemeenteraad van Houten maakt bekend het bestemmingsplan ‘Puttenveld Tull en ’t Waal’ gewijzigd te hebben vastgesteld. Dit gebeurt volgens artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro).

Op 9 maart 2021 heeft de gemeenteraad besloten het ontwerpbestemmingsplan ‘Puttenveld Tull en ’t Waal’ gewijzigd vast te stellen. Het vastgestelde bestemmingsplan kunt u inzien.

Vastgesteld bestemmingsplan ‘Puttenveld Tull en ’t Waal’

De bedoeling van het bestemmingsplan is het mogelijk maken van waterwinning op de gronden binnen het plangebied van het bestemmingsplan en het boren van tien winputten en bijbehorende voorzieningen. Daarnaast wordt het terrein heringericht met weidevogelvoorzieningen.

Waar en wanneer kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien?

Het vastgestelde bestemmingsplan kunt u inzien in het gemeentehuis. Dit kan vanaf donderdag 25 maart 2021 tot en met donderdag 6 mei 2021. Hiervoor kunt u een afspraak maken via 030 – 63 92 611. De openingstijden vindt u via www.houten.nl/open.

Vanaf donderdag 25 maart 2021 kunt u het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ook inzien via:

 

Ook kunt u de documenten behorende bij het bestemmingsplan in pdf-formaat inzien via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen.

Bent u het niet eens met het besluit?

Als u het niet eens bent met het besluit dan kunt u als belanghebbende een beroepschrift indienen. Dit kan vanaf 25 maart 2021 tot en met donderdag 6 mei 2021.

  • 1.

    U moet wel aantonen dat u belanghebbende bent en waarom u niet tijdig een zienswijze heeft ingediend en daartoe niet in staat bent geweest.

  • 2.

    Een beroepschrift kunt u ook digitaal indienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de site van de Raad van State voor de precieze voorwaarden. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

  • 3.

    Of via de post: Raad van State, afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

In uw beroepschrift staat de volgende informatie:

  • 1.

    datum waarop u het beroepschrift verstuurt,

  • 2.

    uw naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer.

  • 3.

    het besluit waarmee u het niet eens bent,

  • 4.

    waarom u het niet eens bent met het besluit, en

  • 5.

    uw handtekening.

Besluit geldt vanaf

Het vaststellingsbesluit geldt vanaf vrijdag 7 mei 2021 tenzij voor deze datum, naast beroep, ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Vragen

Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met mevrouw L. Fassotte-Bams (team Ruimtelijke Ontwikkeling). U belt hiervoor naar 030 – 63 92 611.

 

Houten 25 maart 2021

Naar boven