(Gewijzigd) vastgesteld bestemmingsplan en vastgesteld besluit hogere waarden Wet geluidhinder “Schakenbosch”

Logo Leidschendam-Voorburg

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening alsmede afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg in de openbare vergadering van 9 maart 2021 het bestemmingsplan “Schakenbosch” gewijzigd ten opzichte van het ontwerp van het plan heeft vastgesteld. Tevens heeft het college in zijn vergadering van 17 maart 2020 op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder alsmede afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het “Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder bestemmingsplan Schakenbosch” vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan ligt aan de Veursestraatweg (N447), tussen de bebouwde kom van Leidschendam en de Duivenvoordecorridor. De noordzijde van het plangebied wordt begrensd door de jeugdinrichting Schakenbosch en het sportpark Kastelenring.

Inhoud bestemmingsplan

Het terrein van de voormalige GGZ-instelling Schakenbosch aan de Veursestraatweg in Leidschendam heeft al enige tijd geleden zijn oorspronkelijke functie verloren. Inmiddels is een plan ontwikkeld om dit terrein hoogwaardig en duurzaam te ontwikkelen tot een aantrekkelijke groene woonomgeving met ruimte voor maatschappelijke – en overige functies alsmede tot een openbaar toegankelijk park. Dit initiatief past niet binnen het eerder geldende bestemmingsplan “Beheersverordening 2017 Leidschendam-Voorburg”. Met het nu vastgestelde bestemmingsplan “Schakenbosch” wordt de beoogde herontwikkeling van het plangebied juridisch-planologisch mogelijk gemaakt.

Inhoud besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting:

  • 1.

    vanwege de Veursestraatweg bij 52 woningen en één zorginstelling;

  • 2.

    vanwege de spoorlijn Den Haag-Leiden bij maximaal 10 woningen;

de voorkeurswaarde voor de geluidsbelasting overschrijdt. Voor de betreffende nieuw te bouwen woningen en de zorginstelling zijn daarom ten behoeve van de vaststelling van het bestemmingsplan hogere waarden vastgesteld voor de maximaal toegestane geluidsbelasting. Het besluit tot het vaststellen van deze hogere waarden is bij het bestemmingsplan gevoegd.

Termijn van inzage vastgesteld bestemmingsplan en vastgesteld besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Het vastgestelde bestemmingsplan en het vastgestelde besluit hogere waarden Wet geluidhinder liggen ter inzage van vrijdag 26 maart 2021 tot en met donderdag 6 mei 2021.

Inzien bestemmingsplan

Het (gewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken waaronder het hogere waardenbesluit zijn als volgt raadpleegbaar:

• Op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.1916.schakenbosch-VG04;

• Op de gemeentelijke website www.lv.nl/overzicht-bestemmingsplannen;

• Een papieren versie ligt in het Servicecentrum (Koningin Wilhelminalaan 2, Leidschendam).

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van vrijdag 26 maart 2021 tot en met donderdag 6 mei 2021.

Beroep instellen

Belanghebbenden die:

  • tijdig hun zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend bij de gemeenteraad;

  • tijdig hun zienswijzen over het ontwerp van het hogere waardenbesluit hebben ingediend bij het college;

  • kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig hun zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerp van het hogere waardenbesluit bij de gemeenteraad resp. bij het college kenbaar te maken;

kunnen gedurende de genoemde beroepstermijn schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan dan wel het vastgestelde hogere waardenbesluit. Daarnaast kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht. Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Crisis- en herstelwet

Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeldt u in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan of het hogere waardenbesluit niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op telefoonnummer (070) 4264426.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met de heer P.J. Heijnen (bestemmingsplan), de heer M. le Cointre (hogere waardenbesluit) of een van de andere medewerkers van de afdeling Maatschappelijke & Ruimtelijke Ontwikkeling, vakgroep ruimtelijke plannen, op telefoonnummer 14 070.

Naar boven