Vastgesteld bestemmingsplan Herstelplan de Soppeweg 3 en 3A

Logo Oldebroek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 11 maart 2021 het bestemmingsplan Herstelplan de Soppeweg 3 en 3A heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld conform het raadsbesluit en de daarbij behorende stukken.

 

Doel van het plan

Het bestemmingsplan Herstelplan de Soppeweg 3 en 3A legt de juridisch-planologische basis voor het vast leggen van het aantal woningen, conform het voorbereidingsbesluit. Het aantal woningen wordt gemaximeerd op twee vrijstaande woningen voor de percelen de Soppeweg 3 en 3A in Wezep. Ter voorbereiding van de vaststelling van dit bestemmingsplan heeft de gemeenteraad van Oldebroek op 14 januari 2021 een nieuw voorbereidingsbesluit genomen met planidentificatienummer NL.IMR0.0269.VB002-VG01. Om deze voorbereidingsbescherming te continueren, dient binnen één jaar een nieuw bestemmingsplan voor deze percelen zijn vastgesteld. Dit bestemmingsplan neemt de beschermende werking van het voorbereidingsbesluit van 14 januari 2021 over. Om dit plan mogelijk te maken moet het geldende bestemmingsplan Buitengebied, de Soppeweg 3 en 3A worden gewijzigd. Het bestemmingsplan is op 11 maart 2021 ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Inzagetermijn

Het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit van 11 maart 2021 liggen ter inzage vanaf woensdag 24 maart tot en met dinsdag 4 mei 2021. U kunt de stukken inzien:

1. op www.oldebroek.nl/bestemmingsplannen of

2. in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

Nu het gemeentehuis gesloten is kunt u niet meer even binnenlopen om de stukken te bekijken die ter inzage liggen. Wilt u de stukken die ter inzage liggen toch graag inzien dan kan dat. U kunt veel stukken online bekijken via de website www.oldebroek.nl of via www.ruimtelijkeplannen.nl. Deze digitale werkwijze heeft op dit moment onze voorkeur. U kunt een afspraak maken om de stukken toch in het gemeentehuis in te zien. Een afspraak maken kan via 0525 63 82 00 of via www.oldebroek.nl. In overleg met de betrokken medewerkers is het in uitzonderlijke gevallen mogelijk dat een papieren exemplaar van de stukken die u wilt inzien bij u thuis worden bezorgd.

 

Beroep bestemmingsplan

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig de Wet ruimtelijke ordening en Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Inwerkingtreding van het bestemmingsplan

Het besluit van 11 maart 2021 tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 5 mei 2021, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend. Het bestemmingsplan treedt dan pas in werking, nadat op het verzoek is beslist.

 

Het college van de gemeente Oldebroek, 23 maart 2021.

Naar boven