Ontwerpbestemmingsplan ‘Broekwal 18, Helvoirt’

Logo Vught

Burgemeester en wethouders van Vught maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Broekwal 18, Helvoirt’’ met bijlagen vanaf donderdag 25 maart 2021 ter inzage ligt.

Doel bestemmingsplan

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel Broekwal 18 te Helvoirt. Door middel van dit bestemmingsplan wordt de bouw van een vrijstaande woning, naast de huidige woning nummer 18, mogelijk gemaakt.

Vaststellen hogere waarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat zij hebben besloten een hogere grenswaarde waarde ingevolge de Wet geluidhinder voor de op te richten woning vast te stellen als gevolg van het wegverkeer van de N 65.

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat wat betreft het wegverkeerslawaai de voorkeursgrenswaarde van 48 dB voor de nieuwe woning wordt overschreden met maximaal 5 dB

(53 dB). Het ontwerpbesluit tot vaststelling van deze hogere grenswaarden ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Ter inzagetermijn

Het ontwerp van het bestemmingsplan met bijlagen alsmede het ontwerpbesluit met betrekking tot de hogere waarde Wet geluidhinder liggen van donderdag 25 maart 2021 tot en met woensdag 5 mei 2021 gedurende zes weken ter inzage bij de ontvangst- en informatiebalie van het gemeentekantoor, Secretaris van Rooijstraat 1 te Vught. U kunt de stukken ook via internet (www.vught.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl onder ID-nummer NL.IMRO.0865.HELVBPBroekwal18-ON01) raadplegen. Tegen betaling zijn afschriften van de ter inzage liggende stukken verkrijgbaar.

Indienen zienswijze

Gedurende de genoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder naar voren brengen. Bij het ontwerpbestemmingsplan richt u de zienswijze aan de gemeenteraad, bij het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder richt u de zienswijze aan het college van burgemeester en wethouders. In beide gevallen kunt u de zienswijzen indienen per post via postbus 10100, 5260 GA Vught. In de zienswijze geeft u duidelijk aan op welk onderdeel van het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit uw zienswijze betrekking heeft.

Voor het geven van een mondelinge reactie kunt u contact opnemen met de afdeling Ontwikkeling. Van de mondelinge zienswijzen maken wij een verslag.

Vught, 24 maart 2021

Burgemeester en wethouders van Vught

 

Naar boven