Gemeente Heusden - ontwerpbestemmingsplan ‘Kerkstraat 22a, Elshout’ en ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid

Logo Heusden

Het college van Heusden maakt bekend, dat het heeft ingestemd met:

- het ontwerpbestemmingsplan ‘Kerkstraat 22a, Elshout’ (NL.IMRO.0797.Kerkstraat22a-OW01)

- het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid.

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied ligt in Elshout aan de Kerkstraat, tussen de huisnummers 20 en 22. Het perceel heeft de kadastrale aanduiding Elshout, sectie K, nummer 531.

Het doel van dit bestemmingsplan is de bouw van een vrijstaande woning mogelijk te maken. Dit past niet binnen het geldende bestemmingsplan ‘Elshout’. In dit bestemmingsplan zijn de gronden bestemd als ‘Agrarisch’ en die bestemming laat de bouw van de woning niet toe. Gezien de ligging in de bebouwde kom is het wenselijk de agrarische bestemming te wijzigen naar een woonbestemming. De bestaande schuur zal daarbij gesloopt worden. Het toevoegen van een vrijstaande woning is ruimtelijk aanvaardbaar.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid

Uit akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van wegverkeerslawaai, zoals bedoeld in art. 82 van de Wet geluidhinder, wordt overschreden op de te bouwen woning. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om hogere grenswaarden vast te stellen. Het college wil van deze mogelijkheid gebruik maken.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden liggen met ingang van 25 maart 2021 gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken tijdens openingstijden inzien in het gemeentehuis in Vlijmen. Een digitale versie is raadpleegbaar via www.heusden.nl. Het ontwerpbestemmingsplan vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn kan iedereen naar keuze schriftelijk (wat de voorkeur heeft) of mondeling een zienswijze indienen:

- op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Heusden

- op het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid bij het college van Heusden.

Een schriftelijke zienswijze stuurt u per post naar de raad / het college van Heusden, postbus 41, 5250 AA Vlijmen, of online via de website www.heusden.nl (inloggen met uw DigiD of Eherkenning). Graag bij uw schriftelijke reactie zaaknummer 1022282 vermelden. Wilt u mondeling reageren, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Monique van Geel via telefoonnummer (073) 513 17 89.

Naar boven