Plannen Wegrestaurant McDonald’s gemeente Noardeast-Fryslân ter inzage

Logo Noardeast-Fryslân

McDonald's Nederland B.V. is van plan om een nieuwe vestiging te bouwen 

Zij willen dit doen op de carpoolplaats aan de zuidkant van Dokkum. Hierbij willen ze het bestaande aantal parkeerplaatsen uitbreiden. De locatie ligt aan de rotonde ten noorden van de N361, Lauwersseewei, en ten oosten van de N356, de Murmerwoudsterweg.

Hiervoor liggen drie stukken ter inzage

U kunt de stukken inzien en reageren op de stukken. Het gaat om drie stukken:

  • 1.

    het ontwerp-bestemmingsplan ‘Wegrestaurant Dokkum’ (NL.IMRO.1970.BP01214-OW01)

  • 2.

    de ontwerp-omgevingsvergunning

  • 3.

    het ontwerp-welstandskader

Het huidige bestemmingsplan staat een wegrestaurant op deze locatie niet toe

Daarom is een nieuw bestemmingsplan nodig. Het college van B&W heeft in september 2019 besloten dat zij wil meewerken aan de vestiging van dit bedrijf binnen de gemeente.

Het nieuwe bestemmingsplan ‘Wegrestaurant Dokkum’ maakt een wegrestaurant met drive-thru en verwijsmast (6 meter) mogelijk, in combinatie met een carpoolparkeerplaats.

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning worden gelijktijdig ter inzage gelegd

Dat heeft de gemeenteraad op 23 januari 2020 besloten met het toepassen van de coördinatieregeling (artikel 3.30 Wro).

Er is een nieuw welstandskader opgesteld

De locatie ligt aan de zuidkant van Dokkum in de stadsrand. De stadsrand is een open en landschappelijke groene zone rondom Dokkum. Voor dit gebied is een bijzonder ambitieniveau van kracht. Voor dit plan is daarom ook een nieuw welstandskader opgesteld.

U kunt de stukken inzien vanaf donderdag 25 maart 2021

Het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en het welstandskader liggen vanaf donderdag 25 maart 2021 gedurende zes weken in ontwerp ter inzage. U kunt het bestemmingsplan bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl onder identificatiecode: NL.IMRO.1970.BP01214-OW01. De overige stukken zijn te vinden op de website van de gemeente.

U kunt de stukken alleen digitaal inzien, tenzij dit niet lukt

Door het coronavirus kunt u de stukken niet bekijken op het gemeentehuis. Als digitaal inzien van de stukken niet kan, kunt u contact opnemen met team Romte. U krijgt dan een kopie van het plan opgestuurd via de post.

U kunt tot 5 mei 2021 reageren op de stukken

U kunt schriftelijk op de stukken reageren met een zienswijze. Dit kan tot en met 5 mei 2021 bij de gemeenteraad. Het adres is Postbus 13, 9290 AA, Kollum. Ook kunt u mondeling reageren. Daarvoor moet u een afspraak maken met het team Romte.

Voor vragen of mondelinge reacties kunt u ons bellen

Als u vragen heeft over het plan, kunt u contact opnemen met Kitty Bakema van het team Romte. Telefonisch via 0519-298888 of via email: k.bakema@noardeast-fryslan.nl. Heeft u aanvullende of algemene vragen? Dan kunt u ook contact opnemen met Ingrid Vellinga, bedrijvencontactfunctionaris via hetzelfde telefoonnummer of via i.vellinga@noardeast-fryslan.nl.

 

Naar boven